BALKABAKLI TAHİNLİ ÇİKOLATALI MUFFİN


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Bugün Fethiye'de hava harika fakat dün çok yağmurluydu. Burası böyle çok değişken, bir gün acayip yağmur yağıyor, bir sonraki gün ışıl ışıl, sıcacık ama her zaman harika...
Tercihim hep ılıcık, güneşli havalar çünkü yaşama sevinciyle doluyorum, içimi tarifsiz  bir mutluluk sarıyor ve keyfim yerine gelince de giriyorum mutfağa her zamanki gibi ben de doğaçlama tarifler başlıyor.
Birlikte yendiğinde birbirine yakışan lezzetleri karıştırıp ortaya yeni bir tarif çıkarmak çok hoşuma gidiyor, bu muffin gibi mesela. Kabak tatlısını üzerine tahin ve ceviz ekleyerek yemek çok keyifili. Üstelik bunu burada Antalya'da bir lokantada yemiştik ve tahinli kabak tatlısıyla meşhurdu. İlk defa orada keşfetmiştim, harika oluyor. Evde de kabak tatlısı yaparsanız bu şekilde denemenizi tavsiye ederim.
Ben de bundan esinlenerek yapacağım muffinlerde bu lezzetleri bir arada kullanmak istedim ve tam not aldı. Ayrıca yine çocuklarınız balkabağını veya tatlısını hiç yemiyorsa bunu afiyetle yiyecek emin olabilirsiniz. Çünkü benim ufaklık hemen yuttu. Balkabağının kattığı yumuşaklık harika, eğer balkabağı tatlısı yaptıysanız bu muffinleri mutlaka deneyim derim. Neyse artık uzatmadan tarife geçelim:




Malzemeler:
3 adet yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı tahin (ben kavrulmuş susamlı tahin kullanıyorum çok daha lezzetli oluyor )
1 bardak süt
1 bardak şeker
1 su bardağı püre haline getirilmiş balkabağı tatlısı
2 kabartma tozu
1 vanilya, 1 tatlı kaşığı tarçın
2 kaşık keçiboynuzu unu
2 kaşık fasulye unu ( bunlar varsa kullanın yoksa sadece normal un veya yarı yarıya tam buğday unuyla da hazırlayabilirsiniz)
1 kaşık hindistan cevizi
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1,5 bardak normal un
1 tepeleme kaşık kakao


Yapılışı:
Önce arkadaşlar tatlıyı el blendırayla püre haline getirin.Tam 1 bardak olsun.
Daha sonra yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın, içine sıvıyağ, tahin ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
Daha sonra balkabağı püresini, vanilyayı, tarçını, hindistan cevizini ve cevizi ilave edip karıştırın.
İkişer kaşık keçiboynuzu unu ve fasulye ununu da  ekleyin, spatulayla karıştırın.
üzerine bir bardak normal un ve kabartma tozlarını ilave edin.
Şimdi hamurun bir kısmını başka bir kaba ayırın ve ayırdığınız hamura bir kaşık kakao ekleyip karıştırın.
Muffin kalıplarına kağıt yerleştirin. Önce dolu dolu bir büyük kaşık sade hamurdan kağıda koyun, üzerine de 1 kaşık kakaolu hamur koyun.
Tüm malzeme bitene kadar devam edin.En son üzerlerine damla çikolata serpiştirin.
160 derecelik fırında iyice kabarıp çatlayana kadar 25 dakika pişirin. Siz yine de arada kontrol edin, kürdan testi yapın, temiz çıktığında fırından alın ve üzerini fırın tepsisiyle kapatın, yumuşacık kalıyorlar.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun, bugüne kadar yaptığım ve yumuşaklığını hiç  kaybetmeyen muffin bunlar derim. Balkabağı harika bir doku ve lezzet veriyor.
Kabağınız varsa mutlaka deneyin derim, haydi hanımlar mutfağa.
Hepinize harika bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle sevgiler...


Yorumlar

  1. bahar en çok özlenen mevsim sanırım :) tarif değişik ve lezzetli görünüyor, kabak mevsimi geçmeden denemeli. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Porsiyonluk muffinlere bayılıyorum :) ellerine sağlık Özgencim, çok güzel görünüyor Emin'im tadı da harikadır...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bende kısa bir süre önce çikolatalı muffin yapmıştım fakat benim tarifimde kabak ve tahin yoktu. Birde sizin tarifinizi deneyeceğim sizin tarifiniz daha iyi görünüyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder