Pages

15 Şubat 2017 Çarşamba

ISPANAKLI MANDALİNA SOSLU İMAM SARIĞI PASTASI


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Sevgililer günü evdeki sevgililerime bu pastacıkları yaptım. İmam sarığı pastası malumunuz pek meşhur ve genelde kakaolu çikolata soslu yapılıyor, ben biraz farklılaştırdım ve ıspanaklısını yaptım. Her yıl bir ıspanaklı pasta denemem oluyor ve bu sefer tek porsiyonluk harika lezzetli pastacıklar çıktı ortaya. ev halkı tam not verdi. Buyrun paylaşalım:




Malzemeler:
Keki:
3 adet yumurta
1,5 bardak şeker
yarım bardak soda
yarım çay bardağı sıvıyağ
bir tutam ıspanak yaprağı
vanilya
kabartma tozu
portakal kabuğu rendesi
2,5 bardak un
( Ispanakların çiğden sadece yapraklarını kullanacaksınız ve rondodan çektiğinizde ıspanak, sıvıyağ ve soda karışımı bir su bardağı dolusu olacak. Benim biraz geçti ve un miktarını ona göre ayarladım.)
Kreması:
1 paket vanilyalı pasta kreması
2 kaşık toz muzlu puding
yarım paket labne peyniri
2 kaşık pudra şekeri
2 bardak soğuk süt
Arası için:
muz
damla çikolata
yulaflı bisküvi
Kek ve bisküvileri ıslatmak için süt
Mandalina peltesi:
1,5 bardak mandalina suyu
2 tatlı kaşığı nişasta
2 kaşık şeker

Yapılışı:
Önce arkadaşlar keki yapmakla işe başlıyoruz.
Ispanakları rondaya alıp soda ve sıvıyağla birlikte kıyıyoruz ve bir bardak olacak şekilde ayarlıyoruz. Belirttiğim gibi benimki biraz aştı fakat zararı yok.


Yumurta ve şekeri mikserle iyice köpürtüyoruz, ıspanak püresini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
Vanilya, portakal kabuğu rendesi, unu ve kabartma tozunu ekliyoruz, üzerine yarım portakalın suyunu sıkıyoruz.
Kek harcını yağlı kağıt serilmiş büyük dikdörtgen bir fırın kabına döküyoruz ve 170 derece fırında pişiriyoruz, arada kontrol edin içi iyice pişsin.
Kek pişince soğumaya bırakıyoruz.Bu arada kreması için soğuk süt, pasta kreması,muzlu puding, portakal kabuğu, pudra şekeri ve labneyi mikserle iyice katılaşana kadar çırpıyoruz.
Kek iyice soğuyunca su bardağı veya yuvarlak bir kalıpla yuvarlaklar çıkarıyoruz ve bunları ortadan ikiye bölüyoruz. Her parçayı sütle ıslatıyoruz.
Kekten arta kalan parçaları rondodan geçiyoruz ve büyük bir kaseye alıyoruz.
Kekin alt parçasına sıkma torbasıyla krema sıkıyoruz ve üstüne bir muz dilimi koyuyoruz. Bir burçak bisküviyi sütte iyice ıslatıp muzun üstüne yerleştiriyoruz, onunda üstüne krema sıkıp damla çikolata serpiyoruz.
En son ikinci kek dilimini üstüne kapatıyoruz.
Kekin yanlarını kalan kremayla iyice sıvıyoruz ve kasedeki kek kırıntılarına tüm yanlarını buluyoruz.
Bu şekilde bütün pastacıkları hazırlayıp servis tabağına diziyoruz.
Mandalina peltesi için de mandalina suyu ( portakal da olur) şeker ve nişastayı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. ılınınca pastacıkların üstüne bu pelteden bir iki tatlı kaşığı koyun.
Bu kadar arkadaşlar, anlatması biraz uzun sürdü ama başlayınca zevkle yapıyorsunuz ve ortaya şık ve çok lezzetli pastacıklar ortaya çıkıyor.Tavsiye ediyorum pişman olmayacaksınız


7 yorum:

Benden Sofralarınıza dedi ki...

Değişik ve harika bir pasta olmuş, ellerine sağlık.

Renkli Pasta Sepeti dedi ki...

Malzemesi bol çeşitli bir pasta olmuş. Ellerinize sağlık...

deeptone dedi ki...

Bundan sonraki ilk yazın semtte otomatik olarak çıkarsa kaydın tamam demektir. Şimdi istersen face hesabı ve insta hesabı açmayı ö ğrensene, akıllı telefonun varsa. Bir de bana sıkılmadan hep sor olur mu☺baksana blogumda sağda face ve insta hesaplarım var.ordan fikir alırsın.

ANNESİ'nin PRENSES'i dedi ki...

Ay nasil güzl gözkyorrr :)ellerinize sağlk harika olmuş :)

Bloğumada beklerim bu arada sizi :)

Kız Kardeşler Arasında dedi ki...

yaa ıspanaklı keki bilirdik ama mandalinalı kek? :) ne güzel,,,takipteyiz sevgiler :)

Hatice dedi ki...

Süper, renkli, güzel bir lezzet olmuş, ellerine sağlık... Ben de ıspanaklı keki tart kalıbında yapıp, üzerine krema ve çilekle süslüyorum, öyle de denemenizi tavsiye ederim, sevgiler...

özlem kutlu dedi ki...

orjinall :))) elinize sağlık