BOL HİNDİSTAN CEVİZLİ YAŞ PASTA


Herkese iyi haftasonları sevgili dost ve izleyenlerim,
Malum yarıyıl tatilindeyiz ve çocuklar evde olunca blog işlerine biraz ara vermek durumunda kaldım. Onlar evde olunca istekleri pek bitmiyor tabii, bir de biraz soğuk algınlığı, grip derken keyifler kaçıyor.
Neyse bu pastayı da hem onlar için hem de eşim için hazırladım. Doğum günü için, hazır pastaları kreması ev kremasına benzemediği sürece tercih etmiyorum . Tamam görüntü usta ellerden çıkmış gibi değil ama lezzeti ön planda tutmaya çalışıyorum.
Ama en büyük hayallerimden biri de hem görüntü hem de lezzet olarak mükemmel pastalar yapmak, İnşallah günün birinde o da nasip olur.
Gelelim pastamıza, doğum günlerinizde veya kabul günlerinizde de hazırlayabileceğiniz lezzetli bir pasta. Yalnız tavsiyem keki ıslatırken bayağı çekmiştir deyip aldanmayın iyice ıslandığından emin olun çünkü kreması zaten yoğun bir krema ve kek iyice ıslanmadığında kuru bir pasta yiyebilirsiniz.
Buyrun paylaşalım:




Malzemeler:
Keki:
3 adet yumurta
1 bardak tozşeker
yarım bardak süt
yarım bardak sıvıyağ
1 kabartma tozu, 1 vanilya
yarım portakal suyu ve kabuğu
1 bardak nişasta
1,5 bardak un
1 küçük paket kakao
Keki ıslatmak için:
2 bardak nescafeli az şekerli süt
Kreması:
3,5 bardak süt
1 bardak şeker
1 bardak hindistan cevizi
4 kaşık irmik
1 vanilya
1 tepeleme kaşık dolusu terayağ
Üzeri için:
1çay bardağı soğuk nescafeli sütle hazırlanmış bir poşet krem şanti
1,5 bardak sütle pişirilmiş yarım paket hazır çikolatalı hindistan cevizli puding

Yapılışı:
Önce arkadaşlar pastamızın kekini pişiriyoruz. Verilen kek malzemeleriyle normal klasik kakaolu kekimizi yuvarlak kelepçeli kalıpta pişiriyoruz. Ben 22 cmlik kelepçeli kalıp kullandım.
Kek pişince soğumaya bırakıyoruz, iyice soğuduğundan emin olduğumuzda üstte oluşan bombeli kısmı bıçakla alıyoruz ve üst kısmı tamamen düz hale getiriyoruz.
Bu kek parçalarını rondodan geçiriyoruz, en son pastayı süslemede kullanacağız.
Keki büyük bir bıçakla tam ortadan ikiye bölüyoruz ve iki katı da nescafeli sütle iyice ıslatıyoruz.
Kreması için süt, irmik, şekeri tencereye alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz ve içine vanilya, hindistan cevizi ve terağını ekleyip karıştırıyoruz.
Bu aşamada hızla hareket etmemiz gerek çünkü krema yoğun olduğu için hemen katılaşabilir.
Kekin alt tabanını kelepçeli kalıbın içine yerleştirin ve hemen kremasını üzerine tamamen yayın, kalı bir krema katmanı olacak.Üzerine damla çikolata serpin ve bir muzu dilimleyerek yerleştirin. Tabi bunlar isteğe bağlı ben zenginleştirdim.
Kekin diğer parçasını üzerine yerleştirin. Nescafeli sütle hazırladığınız krem şantiyle üzerini tamamen olmayacak şekilde yarısına kadar sıvayın.
Hazır yarım paket hindistan cevizli pudingi 1,5 bardak sütle pişirin ve soğutun. Soğukken pastanın üzerine yayın, sıcak dökerseniz şantiyi eritiyor.
Rondodan geçirdiğiniz kek kırıntılarını üzerine ve yanlarına serpiştirin.
En son üzerine bol hindistan cevizi serpin.Dolaba kaldırın, Bir gün beklerse çok daha iyi oluyor.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun, Tatilde çocuklarınıza hazırlayabileceğiniz lezzetli bir seçenek.



Tatilin geri kalan kısmında hepinize çocuklarınızla huzurlu, sağlıklı ve neşeli günler diliyorum, sevgiler, ağzınızın tadı hiç bozulmasın...

Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık zaten el yapımı gibisi yok. Bende arasına irmikli muhallebi koyarak pasta yapmıştım lezzeti ayrı bir güzel olmuştu. Teşekkürler güzel paylaşım için. Sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Çok lezzetli görünüyor :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Özgencim, pasta Harika görünüyor. Katları renkleri muhteşem:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder