BAYAT SİMİT LAZANYASI


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Her zaman evde kalmış bayat ekmeklerimizi nasıl değerlendirelim düşünürüz ya işte sizlere lezzetli bir seçenek. Asla gerçekten bozulmadıkça mutfağımdaki hiçbir besini çöpe göndermiyorum ve mutlaka bir şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. Bu tarif de bunlardan biri.
Bayatlamış birkaç tane simit ve biraz ekmeğim kalmıştı mutfakta, tabiki atarmıyım, genelde hemen herkesin sevdiği bir yemek olan lazanya yaptım ve çok da lezzetli oldu. Haydi buyrun paylaşalım:

Malzemeler:
4 adet bayatlamış simit
3-4 dilim bayat ekmek veya kalmış poğaça gibi hamurişleriniz de olabilir ne kalmışsa
İç malzemesi:
1 paket mantar
300 gr kıyma
1 adet büyük soğan
2 adet yeşil ve kırmızı biber
3 diş sarımdak
1 adet havuç
2 adet domates
2 kaşık salça
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon, pulbiber




beşamel sos için:
3 kaşık tereyağ
3 kaşık un
4 bardak süt
kaşar rendesi
tuz, muskat

Yapılışı:

Önce arkadaşlar simitleri ve bayat ekmekleri çok iri olmayacak şekilde doğrayın.
İç malzemesi için mantarları ince dilimleyin. Soğanı ve sarımsakları küp şeklinde doğrayın, havucu rendeleyin. Biberleri de küçük küp şeklinde doğrayın.
Tavaya zeytinyağını koyun, tava kızınca önce mantarları içine atın ve mantar biraz suyunu bırakınca soğan, sarımsakları ve havucu ilave edin. Beş dakika sonra kıymayı ve biberleri de ilave edin.
Domatesleri rendeleyin, eğer domates sosunuz varsa ondan bir bardak kullanın. Salçayı da ekleyin.
Biraz daha kavurunca tuz, baharatlar ve biraz sıcak su ilave edin, kaynatın.
Başemel sosu da hazırlayın, bunun için de küçük bir tencereye tereyağını alıp eritin, içine unu ilave edin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. kavrulunca soğuk sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Sonunda tuz ve muskatı ilave edin.
Sıra geldi fırın kabına yerleştirmeye, borcama önce bir kepçe beşamel bir kepçe de kıymalı sostan koyun, tabana yaydırın.
Simit ve ekmeklerin üçte birini sosun üzerine yayın, üzerine kıymalı sos, beşamel, ince dilimlenmiş domates bir sıra simit, ekmek, kıymalı sos, beşamel, domates dilimi ve aynı bir kat daha toplam üç kat olacak şekilde yerleştirin. En üste kalan beşamel sosu tamamen gezdirin, bol kaşar rendesi serpin ve birkaç domates dilimi dizin, pulbiber serpin ve fırına verip 180 derecede yarım saat pişirin.
Ilınınca kare dilimleyip servis yapın, bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun.
Gerşekten lezzetli bir tarif oldu, böylece bayat ekmek veya simitleriniz de değerlenmiş oluyor ve afiyetle yeniyor.
Hepinize güzel, huzuurlu ve keyifli bir haftasonu diliyorum sevgiyle kalın...





Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık çok güzel bir fikir artık bende simitler bayatladı diye atmam bu şekilde değerlendiririm :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder