ÇİKOLATA SOSLU YANARDAĞ PASTASI


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Bugün hava çok güzel, birkaç gündür yağmurlu ve kapalıydı, güneş pırıl pırıl parlıyor, güneş parlasa da biliyorsunuz geçirdiğimiz günler pek de parlak değil hem de hiç parlak değil. Artık insanlar bırakın huzuru can korkusuyla yaşıyorlar. Hepimiz bir tedirginlik, üzüntü içindeyiz, sanki heran yine kötü haberler gelecek gibi bekliyoruz.
Böyle olunca da güle oynaya  sayfamı açıp bir şeyler yazmak içimden gelmiyor.Allah hepimizin yardımcısı olsun, acılar bizi yıldırmasın, bu güzel vatanımızın üstündeki kara bulutlar en kısa zamanda ortadan kalksın diye dua ediyorum, Rabbim kötülere, düşmana fırsat vermesin...
Sizlere gayet kolay bir o kadar da lezzetli ve şık bir pasta tarifi vermek istiyorum. Hem zamanım yok hem de güzel bir sunum yapmak istiyorum diyorsanız bu pasta tam size göre, üstelik pişirme derdi de yok. Bu pastayı birçoğunuz biliyorsunuz ama ben yine de paylaşmak istedim. Bilmeyen arkadaşlarımız da öğrenmiş olur. Daha önce vişne soslusunu yapmıştım ama bu daha hoşuma gitti ve paylaşmak istedim. Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:
1 adet hazır sade pasta keki
1 paket çikolatalı pasta kreması
1 bardak soğuk süt
2 adet muz
1 elma
birer avuç kuru üzüm, damla çikolata, iri kıyılmış ceviz, yerfıstığı
üçer adet kuru incir, kuru kayısı ( küp doğranmış)
1 adet çikolatalı gofret
yarım paket yulaflı bisküvi varsa kek parçaları
tarçın, portakal kabuğu rendesi
2 kaşık hindistan cevizi


Keki ıslatmak için: 
2 bardak süt
Çikolata sos için:
1,5 bardak süt
4 kaşık şeker
1 silme kaşık mısır nişastası
2 kaşık kakao
50 gr bitter çikolata
üzerine serpmek için hindistan cevizi

Yapılışı:
Önce arkadaşlar hazır pandispanyanın üst tarafını 8 adet üçgen parçaya bölün.
Alt tabanı bütün olarak servis yapacağınız geniş bir servis tabağına yerleştirin ve üzerini sütle ıslatın.
Üçgen parçalara ayırdığınız kekin üst kısmını da da sütle ıslatıp bir kenarda bekletin.
İç dolgusu için önce 1 paket kakaolu pasta kremasını 1 bardak soğuk sütle iyice katılaşana kadar çırpın. 2 muzu ve 1 elmayı küp doğrayıp içine katın. Bisküvileri irice kırın, kekten ayırdığınız bir adet üçgen parçayı ve gofreti doğrayın, diğer kuruyemişlerle birlikte kremaya ekleyin ve hepsini bir güzel spatulayla karıştırın.
Şimdi bu karışımı hemen servis tabağındaki pasta tabanının üzerine tepeleme bir kubbe oluşturacak şekilde yerleştirin. Kenarda tuttuğunuz ve sütle ıslattığınız üçgen kek parçaları da eşit aralıklarla bu kubbenin üzerine dizin. Alttaki tabana dolgu kısmı yerleştirirken kenarlarda bir parmak boşluk kalacak şekilde yerleştirin ki üçgen parçaları taşırmadan kolayca koyun.
En son da çikolata sos için verilen sos malzemelerini küçük bir tencerede sürekli karıştırarak koyu kıvamlı akışkan bir sos pişirin. Bunu sıcakken pastanızın tam üstünden akıtın ve kenardaki boşluk kısımlara akmasını sağlayın, bırakın kenarlara taşsın, adı üstünde yanardağ pastası.
Dilerseniz üzerine biraz soğuyunca hindistan cevizi  serpin. Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun.Son derece şık ve lezzetli bir pasta, parfe kıvamında, dolapta birkaç saat bekletirseniz çok daha lezzetli olur.
Dilerim böyle lezzetli pastaları ağzımızın tadı hiç bozulmadan güle oynaya sevdiklerimizle paylaşalım, her zaman mutlu, huzur dolu günler yaşayalım sevgiler...


Yorumlar

  1. Yanardag pasta benim de cok hosuma giden tariflerden birisi. Hem goruntu olarak hem de sunum olarak cok guzel. Ellerine saglik Ozgen, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Tam bir bomba olmuş hakikaten yapması kolay malzemelerden anlaşıldığı gibi çok da lezzetli ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. özgencim ilk defa gördüm bu şekil pastayı.ellerine sağlım çok ama çok güzel olmuş

    sevgiler

    özlem

    YanıtlaSil
  4. Çok beğendim nefis olmuş mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. Nefis olmuş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Pasta enfes gorunuyor, ellerine saglik Ozgencim. Hep denemek istedigim bir pasta ama bir turlu denk gelmedi :)

    YanıtlaSil
  7. lezzet fışkırmış sanki.harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder