Harika bir ikramlık poğaça tarifim var sizlere, tabii sadece ikramlık değil, çocuklarınıza sık sık yapıp beslenmelerine koyun veya okuldan geldiklerinde süt ya da meyve suyuyla yedirin. Üstelik hemen de bayatlamıyor, bol yapın, koyun bir saklama kabına, sizler de içiniz kıyıldığında çayınızla bir iki tane tüketin. Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
100 gr tereyağ
1 büyük çay bardağı sıvıyağ
2 kaşık yoğurt
2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine )
2 kaşık kahvaltılık salça
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 kaşık sirke
5 kaşık lor peyniri veya beyaz peynir
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kurunane
aldığı kadar un
Yapılışı:
Önce arkadaşlar yoğurma kabına yumuşak tereyağ, sıvıyağı, yoğurdu, yumurtaları, salçayı, peyniri, şekeri ve baharatları alın, hepsini karıştırın.
İyice özleşince kabartma tozunu ve karbonatı ekleyin, karbonatın üzerine sirkeyi ekleyin, yine karıştırdıktan sonra kontrollü olarak unu ilave edin. Kulak memesi kıvamında olana kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, badem şekli verin ve tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çizikler yapın.
Isıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz içini çekmesini bekleyin ve ılınınca afiyetle tüketin.
Nefis görünüyor. Sanki kıyır kıyır ağızda dağılan bir tarif. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilElinize sağlık çok nefis görünüyor şimdi olsa yemem demezdim.
YanıtlaSil
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM.ÇOK LEZİZ VE ŞIK GÖRÜNÜYOR POĞAÇAN.
ÖZLEM
ELINE SAĞLIK SALÇALI POAÇA HIÇ YUEMEDIM EN KIKSA ZAMANDA DENIYECEĞİM
YanıtlaSilfotoğrafı görünce şekerpare sandım. kıyır kıyır bir poğaça olduğunu öğrenince ilgimi çekti. deneyeceğim. tarif için teşekkürler...
YanıtlaSilhttp://fincanteyze.blogspot.com.tr/
gercekten kıyır kıoyır nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilayyyyyy sana anne diyebilir miyiiiiim :)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor elimi görüntüye atıp bir tane almak istedim :) blogunuzu takibe aldım bende beklerim sevgiler
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilFarklı geliyor kulağa ayrıca güzel görünüyorlar, elinize sağlık.
Ben de yeni sayılırım, sizleri de bu gibi farklı ve lezzetli tarifler paylaşmak üzere bloğuma beklerim:))
Sevgiler.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
"SİHİRLİ YEMEK KUTUSU"
Şekilleri çok güzel olmuş. Salçalı olması da çok ilgimi çekti.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Salçalısını hiç denemedim, merak da ediyorum aslında. Bir ara denemek lazım.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
denemek lazım değiik bir tarif eline sağlık :)
YanıtlaSilwww.hadisofraya.com
Baharatlı olan ve tuzlu türündeki poaçalar her zaman favorimdir. Kıyır kıyır olmasını sirke ve karbonat sağlıyor sanırım. Peki çok dağılıyor mu? Çocuklar yemesi biraz zor oluyor çünkü dağılınca..
YanıtlaSil