Öncelikle hepinizin mübarek Mevlid Kandilini kutluyorum. Bugün kandil olduğu için helva yapmak istedim. Canım un helvası da, irmik helvası da çekti. İkisini de ayrı ayrı yapmayacağıma göre bir arada yapsam nasıl olur diye düşündüm, Sonuç gayet iyi oldu. Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
2 su bardağı un
2 su bardağı irmik
3/4 su bardağı ayçiçeği yağı
1 kaşık tereyağ, 1 kaşık margarin
2 kaşık dolmalık fıstık
2 kaşık kuş üzümü
1 portakal kabuğu rendesi
50 gr bittet çikolata
2 kaşık kakao
2 vanilya
Şerbeti:
3 bardak tozşeker
3 bardak su
2 bardak portakal mandalina suyu karışımı
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Toz antep fıstığı
Yapılışı:
Önce arkadaşlar büyük bir teflon tencereye sıvıyağ, tereyağ ve margarini alın. Eriyince irmik ve unu ilave edin. Önce harlı ateşte kavurmaya başlayın, yavaş yavaş ateşin altını kısarak kavurmaya devam edin.
Bir süre sonra fıstıkları ve kuş üzümlerini ekleyin.Hep birlikte un ve irmiğin rengi koyulaşana kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun.
Bitter çikolata, portakal kabuğunu ve vanilyaları da ekleyin.
Kavururken bir yandan da su ve şekeri şeker eriyene kadar ısıtın, bayağı sıcak olacak.
Portakal ve mandalinaların suyunu sıkın.
Toplam 2 bardak olmalı. Bunu da şerbete ekleyin.
Helvaya şerbeti yavaşça dikkatlice ekleyin, sıçrayacağından dolayı dikkat edin.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak şerbeti iyice çekmesini sağlayın.
Helva tencerede iyice toparlandığında olmuş demektir. Soğumasını bekleyin dinlendirin.
Daha sonra elinizi ıslatarak cevizden biraz büyük parçalar koparın ve ister yuvarlak ister parmak gibi şekiller verin.
Üzerlerini hindistan cevizi ve yeşil fıstıkla süsleyin.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun. Hepinizin mübarek kandilini tekrar kutluyorum, dualar ağzımızdan ve üzerimizden eksik olmasın İnşallah sevgilerimle...
Nası güzeldir bu yaa ellerine sağlık valla bayıldım! :)
YanıtlaSilçok güzel görüüyor, elinize sağlık.
YanıtlaSilŞAHANE GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK :)
YanıtlaSilolsada yesem.harikaa.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilelinize saglık bende beklerim gultasarim.blogspot.com
YanıtlaSilÇikolata, kakao ve narenciyeler güzel bir aroma katmış olmalı helvaya. Tadını çok merak ettim. Bir de meyve sularını şerbete kattıktan sonra kaynatıyor muyuz? diye sorsam.
YanıtlaSilAllah kabul etsin...
Elinize saglik
YanıtlaSilsüper yha bu tarif un helvası tarifi bence harika olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilBloga uğrayamadığım süre içinde ne güzel tarifler vermişsin arkadaşım.
YanıtlaSilBayıldım bu tarife de, tam bizim ev için özel tarif olmuş. Ellerine sağlık.