PIRASALI TAZE FASULYE TAVASI


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Sevgili öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor ve bu mesleği yıllar önce az da olsa icra etmiş biri olarak, hayattaki en değerli meslek olarak gördüğüm ve insana manevi olarak en güzel hazzı bırakan bu mesleği yürüten sevgili arkadaşlarımızı saygıyla selamlıyor ve ne kadar şanslı olduklarını belirtmek istiyorum. Bu meslek herzaman ömrüm boyunca içimde uhdedir ve bu yüzden bence dünyanın en kıymetli, en saygıdeğer mesleğidir.
Bir insanı yetiştirip onu hayata hazırlamak ne kadar da mükemmel birşey ve düşünün arkadaşlar hangi meslekte birgün karşınıza biri çıkıp, elinizi öpüp onu yetiştirdiğiniz için size minnet duygularını gösterir ve bu durumun sizde bıraktığı manevi hazzı hiçbirşeyde bulamazsınız.
Neyse fazla duygusallaştım sanırım ve gelelim tarifimize. Normal taze fasulye yemeğinin dışına çıkmak isteyenler için lezzetli bir seçenek sizlere arkadaşlar. Buyrun paylaşalım:



Malzemeler:
1 kg taze fasulye
4 adet pırasa
3-4 diş sarımsak
3 adet yumurta
1 kaşık salça
mısır unu
tuz, karabiber, pulbiber
kaşar rendesi
zeytinyağı

Yapılışı:
Önce arkadaşlar taze faulyelerin uçlarını kesip bütün olarak yumuşayana kadar haşlayın.
Ayrı bir tavada temizlediğiniz pırasaları ve sarımsakları ince doğrayın, kavurmaya başlayın. Salçayı ilave edin, tuz, karabiber,pulbiber ekleyin.
Fasulyeleri mısır ununa bulayın. 3 kaşık zeytinyağı konmuş balık tavası veya genişçe yapışmaz yüzeyli bir tavaya hamsi tava yapar gibi sırayla dizin. Üzerine pırasalı harcı yayın.
Kalan fasulyeleri de mısır ununa bulayıp pırasaların üzerine aynı şekilde yayın.
Ocağa alın ve altı kızarana kadar pişirin. Bu arada yumurtaları az tuz ekleyip iyice çırpın.
Altı kızaran fasulyeleri bir kapak yardımıyla ters çevirin ve tekrar birkaç kaşık zeytinyağı eklenmiş aynı tavaya aktarın.
Bu sefer üzerine çırpılmış yumurtaları yayın. Kaşar rendesi serpiştirin ve kapağını kapatın. Yumurtalar pişip üstü kızarana kadar ocakta tutun.
Ilınınca dilimleyerek servis yapın. Gayet lezzetli bir yemek çıktı ortaya, fasulyeyi bir de bu şekilde deneyin derim, afiyetler olsun sevgilerimle...


Yorumlar

  1. Ellerinize saglik, taze fasulyenin her yemegini seven biri olarak bu tarifi muhakkak denemeliyim. Cok lezzetli bir yemege benziyor.

    YanıtlaSil
  2. Yapılırken görmem lazım çok güzel bir tarif ilk kez sizden duydum ellerinize sağlık.. sizinde öğretmenler gününüz kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık. Taze fasulye kavurmasını çok severim ama bu değişik bir tarif olmuş. Daha çeşitli ve eminim daha lezzetli.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık! :)

    Ben de beklerim, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  5. ya ben haftada bikaç defa ikisini de yiyiyom. ikisi birlikte ha vay yapıcam taam :)

    YanıtlaSil
  6. Pırasayı ve fasulyeyi ayrı arı yumurtalı olarak yaparım ama birlikte hiç aklıma gelmemişti. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  7. Taze fasulyenin mısır unlu tavasını denemiştim ve güzel olmuştu. Pırasa da oldukça yakışmıştır eminim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. off offff.olsada yesem dedim canım.harika bir görüntü.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Doğaçlama ustası arkadaşım, ellerine sağlık. Taze fasulyeye bayılan, pırasayı ağzına koymayan oğluma pırasa yedirecek bir tarif olmuş.

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel çok severim ben böyle tava işlerini.

    YanıtlaSil
  11. Efendim Deep'in tavsiyesi üzerine geldim ama gerçekten de abartmıyormuş, tarifleriniz çok leziz görünüyor, gözüm gönlüm açıldı.
    Pırasayı eşime zor yediyorum, bu tarifi deneyeceğim, ellerinize sağlık ;)
    Görüşmek üzere.. sevgiler, saygılar..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder