ISPANAKLI TAVUKLU YUFKA ÇANAKLARI

Merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,


Bazen elimde kalan malzemelerle ne yapsam da ziyan olmasın diye bayağı kafa yorarım. İsterim ki ev ahalisi severek yesin, görüntüsü hoş olsun, lezzeti yerinde olsun ve karıştırdığım malzemeler birbirine uyum sağlasın.
Yaptığım börekten 2,5 yufkam kalmıştı.Haşlanmış tavuk etim vardı, ayrıca yarım kilo ıspanağım dolapta nasıl pişirilsin diye bekliyordu. Yufkaları ve ıspanağı  değerlendirmek adına bunları şık ve lezzetli bir yemeğe döndürme kararı aldım. Gayet de başarılı oldu. Buyrun paylaşalım:


Malzemeler:
2,5 adet tazeyufka
yarım kilo ıspanak
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 haşlanmış patates
2 kaşık un
1 kaşık tereyağ
yarım fincan sıvıyağ
1 bardak süt
tuz, karabiber,pulbiber, muskat
Yufkalara sürmek için:
2 kaşık yoğurt ve 2 kaşık sıvıyağ karışımı
üzeri için:
kaşar peyniri
Yapılışı:
Önce arkadaşlar ıspanakları güzelce yıkayın ve doğrayın.
Soğan ve sarımsakları 1kaşık tereyağ ve sıvıyağ karışımında kavurmaya başlayın.Ispanakları ekleyin.
Ispanaklar iyice diriliğini kaybedince haşlanmış patatesleri küp doğrayıp ekleyin, ardından da haşlanmış tavuk etini doğrayıp ilave edin.
Birkaç dakika kavurduktan sonra  2 kaşık unu ekleyin, unun kokusu çıkınca 1 bardak sütü ekleyin.
Kıvam alınca tuz ve baharatlarını ilave edin. Ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.
Bir yufkayı serin, üzerine yoğurt sıvıyağ karışımını tamamen sürün. İkinci yufkayı birincinin üzerine serin. Yine soslayın.
Küçük güveç kapalarını veya ısıya dayanıklı herhangi bir küçük kabı yufkanın üzerine ölçü olarak koyun ve bu kabın çapından daha büyük yuvarlakalar kesin.
Güveç kalıplarının içlerini tereyağla yağlayın. Kestiğiniz yuvarlak parçaları içlerine yerleştirin. Keserken artan parçaları güveçteki yufkaların üzerine pay edin ki taban daha kalın olsun hem de artan yufka parçaları deüerlensin.
Kenarda beklettiğiniz ıspanaklı harcı bu güveçlere pay edin ve üstlerine kaşar dilimleri koyun. Güvecin dışına taşan yufka lara sıvıyağ sürün ve fırına verin. Yufkalar kızarana kadar fırında tutun.
Bu kadar arkadaşalar afiyetler olsun. Anlatması uzun sürdü ama yapımı aslında kolay bir yemek. Değerlendirmeyi ve yemek yapmayı seviyorsanız eminim çok hoşunuza gidecektir. Ğstelik şık ve gayet lezzetli bir yemek oldu. Üzerine yoğurt koyup servis edebilirsiniz.
Sağlıcakla ve afiyetle kalın sevgiler...


Yorumlar

  1. değerlendırme dıyorsun ama davet yemeğı olmus elıne sağlık

    YanıtlayınSil
  2. çok iyi bir değerlendirme olmuş ellerine sağlık canım..
    bana sorduğun konu ile bir bilgim yok malesef canım, kendi bloğumda da hallemedim onu ben.

    YanıtlayınSil
  3. Merhabalar, çok leziz olmuşlar. Canım çekti bende yapacağım. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlayınSil
  4. bencede çok şık sunumlu harika bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  5. Fırın yemeklerini özellikle seviyorum. Tavuk, ıspanak ve yufka ekmeği bir arada, hem besleyici hem de doyurucu olmuş yemeğiniz. Elinize sağlık :)

    YanıtlayınSil
  6. çok şık bir sunum olmuş ellerine sağlık canım sevgiler
    www.hadisofraya.com

    YanıtlayınSil
  7. Sevgili İnci, mutfak kadını olmak bu yaptığınız olsa gerek. Sadece lezzetli yemekler yapmayı düşünmek nisbeten kolay. Aynı anda lezzeti, aile bütçesini, yetiştiricinin emeğini, nimetin kutsallığını, doğaya saygıyı düşünmüş oluyorsunuz.
    Yaşamak için doğayı kullanıyoruz,bitkilerini hayvanlarını tüketiyoruz. Hiç olmazsa kopardıklarımızı kestiklerimizi boşa götürmeden değerlendirelim ki doğaya zararımız daha az olsun.
    İlk yorumu yazan arkadaşımız gibi düşündüm ben de tarifi okuyunca. Değerlendirme yemeği demişsiniz ama bir ziyafet yemeği olmuş. Çok güzel, ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil
  8. Nefis olmuş görüntü muhteşem ellerine sağlık canım.

    YanıtlayınSil
  9. Çiçek gibi olmuş çok şık bir sunum. Harika

    YanıtlayınSil
  10. alla alla bi deneyim içerik güzel görüntü güzel :)

    YanıtlayınSil

Yorum Gönderme