Bugün bu yıl tanıştığım, kızımın sınıf arkadaşının annesi misafirimdi. İlk defa bana konuk oldu, çocuklarımızla birlikte çok güzel bir gün geçirdik ve ben de yeni bir arkadaş daha edinmenin mutluluğunu yaşadım. Misafirlerime bu pastayı ikram ettim ve büyük bir beğeni toplaması beni daha da mutlu etti.
Biliyorsunuz bu pasta bloglarımız arasında bir ara pek meşhurdu. Fakat kakaolu olarak yapılıyordu, ben de daha önce
kakaolu versiyonunu yapıp yayınlamıştım.
Bu sefer düşündüm ve şu an mevsimi niye ıspanaklısı olmasın dedim ve daha birkaç farklı eklemeyle bu harika lezzet çıktı ortaya. Ek olarak dolabımda balkabağı pürem mevcuttu ( tabii yoksa şart değil )
onu da pastam da kullanınca lezzetine lezzet kattı.
Sizlere naçizane tavsiyem dolabınızda bulunan önceden kalmış malzemeleriniz varsa çekinmeden onları birleştirerek değişik lezzetler ortaya çıkarın. Hem sonuçlar harika olabiliyor hem de yemek konusunda yaratıcılığınız gelişip sadece size ait olan tarifler ortaya çıkıyor.
Lafı fazla uzatmadan haydi buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
Keki:
3 adet yumurta
1,5 bardak tozşeker
1 su bardağı ıspanak püresi ( süt, sıvıyağ ve bir avuç ıspanak yaprağını birlikte rondodon çekin, miktar tam bir su bardağı kadar olacak )
1 vanilya, portakal kabuğu rendesi
1 kabartma tozu, 1tatlı kaşığı karbonat ve karbonatın üzerine sıkmak için 3-4 kaşık portakal suyu
2,5 bardak un
yarım bardak nişasta
1 paket kakaolu pötibör bösküvi
1 kase balkabağı tatlısı püresi
1 adet muz
Muhallebisi:
1litre süt
3kaşık un
1 kaşık mısır nişastası
1 kaşık pirinç unu
1 kaşık hindistan cevizi
1 vanilya, portakal kabuğu rendesi
1 kaşık tereyağ
Ayrıca:
2,5 bardak süt
1 paket antep fıstıklı toz puding
Yapılışı:
Önce arkadaşlar kekini yapmakla işe başlayın. Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Hazırladığınız 1 bardak dolusu ıspanak püresi, vanilya ve portakal kabuğunu ekleyin.
İyice karıştırın, üzerine elenmiş un, nişastayı ve kabartma tozunu ilave edin. Karbonatı portakal suyuyla karıştırıp üzerine ilave edin. Spatulayla karıştırıp yağlanmış büyük kare borcama dökün.
Soüuk fırına atıp 170 derecede 45 dakika pişirin, tabi arada kontrol edin, hepimizin fırını farklı şekilde pişirebilir.
Kekiniz iyice soğuduğunda sıkma torbalarının ucuna yerleştirdiğimiz duylardan birinin arka kısmını kullanarak kekinizde sık aralıklarla delikler açın ve çıkan parçaları rondodan çekip bir kenara alın.
Artık muhallebiyi pişirebiliriz, bunun için verilen malzemeleri tenceede karıştırın ve sürekli karıştırarak pişirin. En son vanilya tereyağını ilave edip iyice çırpın.
Muhallebiyi sıcakken kekte açtığınız deliklere boşaltın ve deliklerin üzerine birer muz dilimi yerleştirin.
1paket kakaolu bisküviyi üzerine dizin.
Bisküvilerin üzerine de balkabağı püresini yayın
Bu kadar arkadaşlar, evet biraz aşamalı gibi duruyor ama yapması da yemesi de çok zevkli, hele bir gece dolapta bekletirseniz çok daha lezzetli oluyor, tadı oturuşuyor.
Kat kat lezzet... Ellerinize sağlık..Sevgiler...
YanıtlaSilkakaolusunu denemek isterken ispanaklisida ilginc geldi...Ellerinize saglik...
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
Ben daha kakaolusunu bile yapamamıştım, şimdi tam mevsimlik ıspanaklısı çıktı karşıma. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilIspanaklı puding dolgulu kek nefis görünüyor. Henüz kakaolusunu bile yapamadım. Denemek istediğim tariflerden. Elinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık güzel görünüyor. Takipteyim sevgiler
YanıtlaSilbence herkesin senin gibi bir annesi olmalı yaaaaa :)
YanıtlaSilson yazıma bak ama olur muuuu :)
YanıtlaSilmerhaba bloğunuzu sade ve derinde gördüm takibe aldım banada bekliyorum
YanıtlaSilhttp://misevimm.blogspot.com.tr/
Bal kapağından ancak tatlı yapıyorum ben böyle hiç denemedim. Güzel ve leziz görünüyor. Elinize sağlık...
YanıtlaSil