Günlerdir Fethiye'de hava yağmurluydu, içim karardı doğrusu, yağmuru seviyorum ama o isli puslu havasından pek hoşlanmıyorum.Bugün yine açtı. Güneş pırıl pırıl, kaç gündür kapanmıştık içeriye, Kahvaltıdan sonra oğluşumla çıktık yürüyüşümüzü yaptık.
İnanın temiz havada yürümek öyle iyi geliyor ki gün içinde daha zinde oluyorsunuz.
Pazarda burada barbunya tezgahlarda hala bol ve her hafta almaya çalışıyorum, ya buzluğa atıyorum yada hemen pişiriyorum.
Barbunyanın yaptığımız zeytinyağlısı harika, bayılıyoruz ama bazen değişiklik istiyor insanın canı.
Bu sefer bir değişiklik yaptım ve klasik barbunya yemeğinden biraz farklı pişirdim, gerçekten evdekiler çok beğendi, buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
1 kg ayıklanmamış barbunya
1 adet kuru soğan
4 adet irice köy biberi
3 adet kapya kırmızı biber
3 diş sarımsak
3 parmak kalınlığında salam ( isteğe bağlı )
zeytinyağı
tuz, karabiber, pulbiber
2 kaşık soya sosu
yarım limon suyu
üzeri için susam
Yapılışı:
Önce arkadaşlar barbunyaları ayıklayın ve düdüklü tencerede haşlayın. Sonra süzüp bir kenara alın.
Soğan ve biberleri ince uzun doğrayın, sarımsakları kıyın. Salamı da ince uzun dilimleyin.
Tavaya zeytinyağını alın, biraz ısınınca sebzeleri üzerine ekleyin ve kavurmaya başlayın.
Sebzeler yumuşamaya başlayınca haşlanıp süzülmüş barbunyaları ekleyin ve birlikte kavurmaya başlayın.
Uzun doğradığınız salamları da ekleyinve biraz daha kavurun.
Soya sosu ve baharatları ilave edin, limon suyunu sıkın, tuzunu ayarlayın.
Sebzeler ve barbunyaların tadı iyice özdeşlaşince ocağı kapatınve servis tabağına alın, susam serpin.
Bu yemek ılık veya soğuk da yenebilir ve çok lezzetli gerçekten,
barbunyanın her türlüsünü severim çok farklı bir tarif olmuş notumu aldım ellerine sağlık canım kocaman sevgiler
YanıtlaSilwww.hadisofraya.com
Nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilMerhabalar, barbunya ile yapılan herşeyi çok seviyorum. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Ellerinize sağlık nefis görünüyor :)
YanıtlaSilÇok beğendim bu tarifinizi de. Klasik tariflerin dışına çıkmak çok hoşuma gidiyor. Bu tarif de kaçmaz. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık nefis görünüyor yemeğin. afiyet şifa olsun..
YanıtlaSilmantıma yaptığın yorumu yeni onaylayabildim köydeydim çünkü; yalnızca bir tarafını kızartıyoruz canım, sonra haşladığımız için çiğ kalma gibi bir duum olmuyor :)