DAMLA SAKIZLI ELMALI SÜTLAÇ


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Daha önce de söylemiştim, sütümü evimize yakın bildik, temiz bir sütçüden alıyorum ve yoğurdumu kendim mayalayıp kaymağını alıyorum kremam hazır. Bir kilosuyla da herzaman bir çeşit sütlü tatlımı yapaıyorum.
Kaymaklı ev sütüyle yapılan en güzel sütlü tatlılardan biri sütlaç. Sütün kaymağıyla harika oluyor ve çocuklar bayılıyor. Sütlacın yakışığı üzerine serpilen tarçındır. Buna istinaden düşündüm ki elma ve tarçın da birbirine çok yakışır ve bu üç lezzeti bir arada kullanarak sütlaca değişik bir yorum getirmek istedim. Harika oldu, ayrıca ben sütlacı pişirirken asla nişasta kullanmam. Sütü bayağı kaynatarak sadece eklediğim pirinçle kıvam almasını sağlarım, anneciğim öyle öğretti bana, çok daha lezzetli oluyor. Tabi bunda sütün ev sütü de olmasının büyük etkisi var diyebilirim daha yoğun oluyor.
Buyrun paylaşalım bakalım:


 Malzemeler:
1litre kaymaklı ev sütü
1,5 bardak tozşeker
1 çay bardağı kırık pirinç
2 adet damla sakızlı ciklet
6  adet elma
4 kaşık şeker
tarçın

Yapılışı:
Önce arkadaşlar pirinci yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerini iki parmak geçecek kadar su koyun ve pirinç iyice yumuşayana kadar kaynatın, gerekirse arada sıcak su ilave edin.
Pirinçler iyice yumuşayınca üzerine sütü ve damla sakızlı cikletleri ekleyin. Sık sık karıştırarak kaynatın.
İçine nişasta eklemeyin, sabırla karıştırarak süt kaynarken kıvam almasını sağlayın.
Koyulaşmaya başlayınca şekeri ekleyin. Sütün kıvam aldığını tenceredeki seviyesinin azalmaya başladığında anlıyacaksınız.
Elmalı kısım  için ise elmaları soyup rendeleyin ve 4 kaşık şekerle pişirmeye başlayın. Yumuşamaya başlayınca tarçın ilave edin.
Kaselere önce elmalı harçtan bir iki parmak kadar paylaştırın. Üzerlerine de sütlacı paylaştırın, dilediğiniz kadar tarçın serpin.
Baştan doldururken biraz sıvık gelebilir, endişelenmeyin. Durdukça katılaşaktır.
Oda sıcaklığında biraz soğuttuktan sonra dolaba kaldırın. İsterseniz dondurmayla servis edin.


Afiyetler olsun, sevgi, sağlık ve afiyetle kalın...

Yorumlar

  1. Merhabalar, damla sakızlı elmalı sütlacınız çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Bir ara bu tarifinizi deneyeceğim. Kendi ineklerimin sütü ile yapacağım inşaallah.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Hic elmalisini yememistim eminim cok farkli olmustur. Ellerine saglik Ozgencim :)

    YanıtlaSil
  3. Sütlacı severim. Elmayı da. Ama birleştirmek hiç aklıma gelmemisti. Çok hoş bir tat olduğuna eminim. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok değişik bir tatlı olmuş. Elma ile sütlaç yakışmış olmalı. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder