SİMİT VE SİMİT POĞAÇA


Herkese günaydınlar sevgili dost ve izleyenlerim,
Mis gibi, günlük güneşlik Fethiyeden selamlar olsun hepinize... Yüce Rabbime ne kadar şükretsem azdır burada yaşadığım için, o kadar güzel ki burası sanki yeryüzünde yalancı bir cennet. Yürüyüşümü yaptım, mis gibi deniz havasını içime çektim, inanın insana mutluluk, yaşama sevinci veriyor.
Mutluluk demişken bazı yiyecekler de vardır ki tadıyla kokusuyla insana mutluluk verir. İşte bu yiyecek benim için simit... O kadar çok seviyorum ki en şahane kebeblara değişmem, üç öğünüme verseler yerim. Geçtiğim her yerde karşıma çıkmışsa muhakkak alırım. En sonunda madem bu kadar seviyorsun niye yapmıyorsun dedim kendi kendime. Ama bugüne kadar yapmamamın sebebi o satılan çıtır simitlerdeki tadı kokuyu belki de yakalayamayacak olmamdı. Neyse artık böyle düşünmüyorum çünkü hiç de fena olmadı. Tabi evlerimizde o taş fırınlar yok ama sevenler için denemeye değer diyorum. Yanına bir de şu içleri dolu simit poğaçalardan yaptım, aynı hamuru kullanarak tabi. Haydi buyrun paylaşalım:

Malzemeler:
6-7 bardak un
1 yaşmaya
1 bardak su
1,5 bardak ılık süt
yarım bardak sıvıyağ
2 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tuz
üzeri için:
3-4 kaşık pekmez
yarım bardak su
2 bardak kavrulmuş susam

Yapılışı:

Önce arkadaşlar ılık su ve süte maya ve şekeri katıp mayanın kabarmasını sağlayın.
Sonra içine sıvıyağı, tuzu ve yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun ve mayalanmaya bırakın.
Üzeri için geniş bir kasede su ve pekmezi karıştırın. Geniş bir kaseye de susamı yayın.
Hamurden ceviz büyüklüğünde iki parça alın, bunları ince uzun iki şerit haline getirin. Önce ikisini birbirine dolayıp sonra da bu burguyu ters yönde çevirip simit şekli verin. Elinizde biraz esnetip pekmezli suya atın, oradan da alıp susama atıni tepsiye yerleştirin.
Simit poğaçayı da elinize daha büyük bir hamur parçası alın tezgahta elle açtırın ve içine kaşar. zeytin, sosis ne isterseniz koyun, üstte birleştirin. Onu da önce pekmezli suya sonra dasusama bulayın, tepsiye dizin, üstlerine bıçakla üç çizik atın, fırına verin. Kızarıncaya kadar pişirin.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun bence kesinlikle kendi simidinizi kendiniz yapın.
Hepinize tekrar selamlar sevgiler, hayırlı,huzurlu, bereketli günler diliyorum...



Yorumlar

  1. Şimdi burda olsalar çayın yanında ne güzel giderlerdi.. Ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil
  2. Ozgencim ellerine saglik olsun canim aldim kactim payimi :) sevgilerle:)

    YanıtlaSil
  3. Simit sevmeyen olur mu acaba?Cık , olmaz, olamaz.Simit sevilmez mi hiç.Çıtır çıtır, bol susamlı yanında çayı off ki ne offf.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. nefis lezzet ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder