SÜRPRİZ KEK


Herkese merhabalar, günaydınlar sevgili dost ve izleyenlerim,
Bazen de canım istemediği için bloğumla ilgilenemiyorum.Ya bayağı yorgun oluyorum ya da Denizimi alıp yürüyüş yapıyorum, açık havanın tadını çıkarıyoruz. Bizimki tam bir park sevdalısı, muhakkak ablasını okula bıraktıktan sonra birkaç kankasıyla parkta kumlarda oynamak istiyor. Ben de tabiki onun açık havada kendi yaşıtlarıyla oynamasının çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Malum artık çocuklar bu gibi fırsatları büyük şehirlerde pek bulamıyor, hazır elimizde varken bol bol değerlendirmek lazım değil mi?
Neyse gelelim bugünkü tarifimize, hem kek hem de pasta diyebileceğimiz harika bir tat. Şöyle ki bu kek hazırladığınız  bir muhallebiyle birlikte pişiyor ve hem kek hem de pasta kıvamında oluyor.Haydi lafı uzatmadan buyrun paylaşalım:

Malzemeler:


Keki:
3 yumurta
1 bardak tozşeker
1 bardak sıvıyağ
1 bardak süt
2 bardak un
1kabartma tozu, 1 vanilya
2 kaşık kakao
tarçın, portakal kabuğu
Muhallebisi:
3,5 bardak süt
3 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 vanilya, portakal kabuğu
4 kaşık şeker
Üzeri için:
hindistan cevizi
portakal kabuğu reçelinin suyu ve taneleri ( başka bir reçel de kullanabilirsiniz)

Yapılışı:
Önce arkadaşlar muhallebiyi pişirin. Muhallebi malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp koyu bir kıvam alana kadar pişirin.İçine 1 kaşık da tereyağ ekleyip eritin. Bir kenara alın.
Bundan sonra keki yapmaya başlayın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın, Sonra sırayla sütü, sıvıyağı, vanilya, portakal kabuğu ve kakaoyu ilave edin. En son da un ve kabartma tozunu ekleyin, spatulayla karıştırıp kelepçeli kalıba kek karışımının yarısını yayın.
Bu karışımın üzerine de pişirdiğiniz muhallebiyi eşit bir şekilde yayın.
Kalan kek karışımını da muhallebinin üstüne yayın. Keki 170 derece soğuk fırına verin ve 45 dakika pişirin. Arada kontrol edin, her fırının pişirme süresi farklı olabilir, ayrıca bu kekin ortası içindeki muhallebiden dolayı ıslak olacak yani bir çubuk batırdığınızda çubuk kuru çıkmayacak.
Pişince fırından alın ve biraz dinlendirin.
Üzerine önce portakal kabuğu reçelinin suyunu fırçayla sürün sonra da bol hindistan cevizi serpin.
Tanelerini de istediğiniz gibi yerleştirin.
Dolaba kaldırın soğutun, aslında kek olduğu için dolapata bekletmeden ılık olarak da yiyebilirsiniz, her hali güzel.
Afiyetler olsun, evlerimizden böyle güzel lezzetlerin kokusu hiç eksilmesin İnşallah, huzurlu, sağlıklı, bol bereketli günler diliyorum...



Yorumlar

  1. Bugun sut almistim, kek guzel gozukuyor. Denesem mi acaba. Muhallebiyle birlikte keki boyle pisirebilir miyim diye muallakta kaldim.

    YanıtlaSil
  2. ne güzel bir lezzet böyle ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Muhallebiyle birlikte pişen kek tarifi oldukça ilginç geldi, denemeli :) Ellerine sağlık, sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Çok pratik ve pasta gibi oluyor bu kek. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Surprizleri cok severim :) Adi ile tatli bu harika kekde cok guzel gorunuyor, ellerine saglik arkadasim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder