ÇALKAMA


Herkese merhabalar, hayırlı cumalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Benim gibi otu çöpü çok sevenlere, her daim tüketmek isteyenlere çok sevecekleri bir tarif vermek istiyorum. Ayrıca bunu hem ana yamek olarak sarımsaklı yoğurtla tüketebilir ya da çay saatlerinde misafirlerinize ikram olarak da gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz.
Çalkama lezzetli bir ot yemeği, üzerinde az bir hamuru var. Buyrun paylaşalım:




Malzemeler:

İstediğiniz çeşitte bolca ot ( pazı, ıspanak, ebegümeci, semizotu, maydanoz, dereoetui taze soğan, gelincik, taze nane, sarıot vs ) Ben pazı, taze soğan, dere otu ve maydanozla yaptım.
1 bardak mısır unu
1 bardak normal un
1 bardak su
1 kabartma tozu
tuz, 1 tatlı kaşığı mahlep
5 kaşık zeytinyağı
karabiber, pulbiber, nane
1 adet kapya biber
5-6 diş sarımsak
200 gr lor peyniri
Üzeri:
susam, çörekotu
sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

Önce arkadaşlar yeşillikleri iyice yıkayın ve incecik kıyın, biraz tuzla ovun ve iyice sıkıp bir süzgeçte bekletin.
Unları, suyu,tuzu, kabartma tozunu, mahlebi ve 5 kaşık zeytinyağını bir kapta karıştırıp akışkan hamur olana kadar çırpın.
Kırmızı biberi ve sarımsakları incecik kıyın.


Hamurun yarısını genişçe bir fırın kabına gelişigüzel şeritler haline dökün ve üzerine yeşillikleri ve sarımsakları, biberleri yayın.
Bunların üzerine de lor peynirini yayın. Hamurun kalanınıda yine üstüne gezdir.
En üste susam, çörekotu serpin ve 200 derecelik fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirin.
Afiyetler olsun, evlerimizden bereket bolluk hiç eksilmesin İnşallah...
Sevgilerimle sağlıcakla kalın...



Yorumlar

  1. Ellerine sağlık. Ot sevdalısı olarak çok güzel bir tarif. Üzerine de bolca yoğurt yeme de yanında yat.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. Ilginc Bir yemek.Ilk kez görüyorum.Cokta lezzetli olmali.elinize saglik.

    YanıtlaSil
  3. ne güzel bir lezzet çok farklı, ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Tahinli oluşu çok ilginç.. tahinli piyaza bayıldığımıza göre.. bu da lezzetli olmalı.. elinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder