PORTAKAL KABUĞU REÇELİ


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Sizlere ne zamandır aklımda olan fakat belki tutturamam diye cesaret edemediğim bu reçelin tarifini vermek istiyorum. Aslında gayet kolaymış ve ilk deneme olmasına rağmen oldukça kıvamnda ve lezzetli oldu. Bu reçeli bayağı araştırdım, birçok blogda tarifler farklıydı. Ben de hepsini göz önüne alarak bana en uygun olan tarifi uyguladım, sonuç harika. Buyrun paylaşalım:



Malzemeler:

4 kg kalın kabuklu portakal
1kg şeker
4 bardak su
1 portakal ve 1 limon suyu

Yapılışı:

Önce arkadaşlar portakalları iyice yıkayıp rendenin ince tarafı ile iyice kazımadan rendeleyin sonra kabukları dilimler halinde portakallardan ayırın.
İç kısımdaki beyaz kısımları bıçakla hafif sıyırıp biraz inceltin.
Sonra bu kabukları sıkıca rulo şeklşnde sarın ve yorgan iğnesiyle temiz kalınca bir ipe aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin ve ipin ucunu bağlayın.
Kabukları bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su koyup 10 dakika haşlayın, bu suyu dökün ve kabukları hemen soğuk su dolu bir tencereye alın.
2 veya 3 gün sadece günde birkaç kere suyunu değiştirip acısını çıkartın. Bu süre 2 gün de olabilir 3 de  siz tadına bakın. Ağzınıza acı tat gelmiyorsa tamamdır.
Şimdi artık reçeli yapım aşamasına geçebilirsiniz. Tencereye su ve şekeri alıp kaynatın, içine kaynayınca kabukları ipleriyle birlikte atın, kaynatmaya başlayın ve bir sğre sonra portakal ve limon suyunu da ilave edin.
Kabuklar biraz yumuşayana kadar pişirin.Tattığınızda ne çok sert ne de çok yumuşak olacak.
Hemen ipten sıyırın, eğer reçeliniz fazlaysa sıcakken hemen kavanozlara koyup, kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin böylece uzun süre bozulmadan saklayabilirsiniz.
Eğer çabuk tüketecekseniz ılıtıp suyuyla birlikte kavanoza koyun ve buzdolabına kaldırın.
Bu kadar arkadaşlar hepinize tavsiye ederim değişik bir reçel denemek istiyorsanız ideal. Hem tatlı, şekerleme, reçel nasıl tüketmek istiyorsanız öyle yiyin.
Sevgilerimle, sağlıcakla kalın...




Yorumlar

  1. Methini çok duyduğum ama hiç denemediğim bir reçel.
    Sizin tariniz sayesinde denemiş olacağım.
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. portakal gül ve incir reçeli vazgeçilmezimdir. annem çok güzel yapar. tarifinle ben de bir denemek isterim. portakal reçeli hiç yapmamıştım ilk olsun, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık bende şerit şeklinde dilimleyip yaptım

    YanıtlaSil
  4. portakallı herşey başımın üstüne ... ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik canim, hic ilk defa yapilmis gibi degil. Nefis gorunuyor. Bende her zaman bu receli yapmanin zor oldugunu dusunmusumdur :)

    YanıtlaSil
  6. Nefissss.. ama bir kilo çok az.. bu tada doyulmaz ki.. çok da güzel olmuş belli.. elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. portakal kabugunun en şık hali bence bu. Eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık, çok güzel görünüyor.Bu reçeli annem her kış mutlaka yapar.Çok da güzel olur yemesi.Ben görüntüsüne hayran kalıyorum en çok , bukle bukle haline:)

    YanıtlaSil
  9. denemek gerek çok merak ettim doğrusu ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder