Herkese merhabalar sevgili izleyenlerim,
Evdeki kaymaklı sütümle ne yapsam diye düşünürken bu tarif düştü aklıma, doğaçlama gelişti yani. Birçok tarifim zaten onu bunu karıştırarak spontane ortaya çıkıyor. Bu da onlardan biri ama şunu söyliyeyim iyi ki ortaya çıktı.
Biz ailece tahin helvasına bayılırız hele evde balık piştimi yemeğin sonunda olmazsa olmazımızdır. Buradan yola çıkarak tahin helvası lezzetinde fakat daha hafif bir tatlı olsun istedim, harika oldu iyiki yapmışım. Buyrun bir an önce paylaşalım:
Malzemeler:
1 litre kaymaklı ev sütü (tabi pastörize de olur)
1 bardak şeker
3/4 bardak tahin
3 kaşık un
2 kaşık mısır nişastası
1 kaşık pirinç unu
1 kaşık irmik
2 tatlı kaşığı nescafe
vanilya
Arası için:
1,5 paket yulaflı bisküvi
1 adet muz
yarım .ay bardağı pekmez
Üzeri için
:karamel sos (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Önce arkadaşlar boton bir kek kalıbını streç bir filmle kaplayın.
Tencereye sütü, şekeri,un, nişasta, pirinç unu ve irmiği alın, karıştırarak pişirmeye başlayın.
Tahini ve nescafeyi ekleyin. Göz göz olana kadar pişirin, ocağın altını kapatınca vanilyayı ilave edin.
Sıcakken önce kalıba birkaç kepçe muhallebi yayın, üzerine bir sıra bisküvi dizin, bisküvilerin üstüne kaşıkla pekmez gezdirin.
Yine muhallebi döküp bisküvi dizin, pekmez gezdirip bu sefer muzu dilimleyip bisküvilerin üstüne koyun.
Yine muhallebi yayın, en sona bisküvi dizin. Üzerini dışta kalan streç filmle örtün ve buzdolabına kaldırın.
Mümkünse bir gece dolapta bekletin, sonraki gün kalıbı ters çevirin, streç filmden ayırın.Üzerine karamel sos gezdirin. Ben karamel sosu sütteki kaymağı ayırarak yaptım arkadaşlar.
Önce yarım bardak şekeri ocakta karamelize ettim, üstüne 1 çay bardağı süt kaymağını ekledim, 1 tatlı kaşığı da tereyağ ilave ettim, kaynattım. Soğuyunca tatlının üstüne gezdirdim.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun, gerçekten çok lezzetli. Hele beklerse tadı aynı tahin helvası gibi oluyor, tavsiye ediyorum
.
Hepinize sevgilerimi yolluyorum, evlerimizden bereket mutfaklarımızdan yemek kokuları hiç eksik olmasın İnşallah...
Biz ailece tahin helvasına bayılırız hele evde balık piştimi yemeğin sonunda olmazsa olmazımızdır. Buradan yola çıkarak tahin helvası lezzetinde fakat daha hafif bir tatlı olsun istedim, harika oldu iyiki yapmışım. Buyrun bir an önce paylaşalım:
Malzemeler:
1 litre kaymaklı ev sütü (tabi pastörize de olur)
1 bardak şeker
3/4 bardak tahin
3 kaşık un
2 kaşık mısır nişastası
1 kaşık pirinç unu
1 kaşık irmik
2 tatlı kaşığı nescafe
vanilya
Arası için:
1,5 paket yulaflı bisküvi
1 adet muz
yarım .ay bardağı pekmez
Üzeri için
:karamel sos (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Önce arkadaşlar boton bir kek kalıbını streç bir filmle kaplayın.
Tencereye sütü, şekeri,un, nişasta, pirinç unu ve irmiği alın, karıştırarak pişirmeye başlayın.
Tahini ve nescafeyi ekleyin. Göz göz olana kadar pişirin, ocağın altını kapatınca vanilyayı ilave edin.
Sıcakken önce kalıba birkaç kepçe muhallebi yayın, üzerine bir sıra bisküvi dizin, bisküvilerin üstüne kaşıkla pekmez gezdirin.
Yine muhallebi döküp bisküvi dizin, pekmez gezdirip bu sefer muzu dilimleyip bisküvilerin üstüne koyun.
Yine muhallebi yayın, en sona bisküvi dizin. Üzerini dışta kalan streç filmle örtün ve buzdolabına kaldırın.
Mümkünse bir gece dolapta bekletin, sonraki gün kalıbı ters çevirin, streç filmden ayırın.Üzerine karamel sos gezdirin. Ben karamel sosu sütteki kaymağı ayırarak yaptım arkadaşlar.
Önce yarım bardak şekeri ocakta karamelize ettim, üstüne 1 çay bardağı süt kaymağını ekledim, 1 tatlı kaşığı da tereyağ ilave ettim, kaynattım. Soğuyunca tatlının üstüne gezdirdim.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun, gerçekten çok lezzetli. Hele beklerse tadı aynı tahin helvası gibi oluyor, tavsiye ediyorum
.
Tarif doğaçlama olmuş ama gerçekten çok iştah açıcı, bayıldım denemek isterim,sevgiler
YanıtlaSilBunu nasil guzel bisey ya... Tarifler iyi ki o anda cikiyor, bir de onceden hazirlayip ayarlasan daha ne guzellikler cikicak demek ki :)
YanıtlaSilEllerine saglik canim, bu arada balik sonrasi helvaya bayilirim :)
bu ne güzel bir görüntü eline sağlık alttaki köfteyide görmedim sanma muhteşem kocaman sevgiler :)
YanıtlaSilwww.hadisofraya.com
Bayılıyorum doğaçlama tariflere bazen ortaya öyle nefis şeyler çıkıyorki buda onlardan biri olmuş
YanıtlaSilEllerine sağlık
nefis bir tatlı olmuş, ellerine sağlık...
YanıtlaSillezzeti görüntüden belli canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilgüzel ve değişik bir tarif olmuş.ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok değişik bir tatlı olmuş, ne güzel böyle doğaçlamalar sayesinde farklı lezzetler çıkıyor ortaya, köfte de nefis görünüyor, ellerine sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba Özgen hanım
YanıtlaSilBu tarif tam bir bomba olmuş ve eminim ki lezzeti şahanedir.Elinize sağlık.
Sizi takipteyim artık:)
Sevgiler.
değişik bir tarif olmuş canım ellerine sağlık..
YanıtlaSilafiyetle kal..