Sizlere daha önce televizyonda izlediğim çok hoşuma giden ve tarifinde kendime göre bazı ufak değişiklikler yaptığım köftenin tarifini vermek istiyorum.
Tarifte bu köfteler bol yağda kızartılıp kaynatılan etsuyuna atılıyordu. Ben fırında kızartıp üzerine etsuyu döktüm ve yine fırında suyunu çektirdim.Denerseniz bayılacaksınız, üstelik çok da pratik.Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
2 adet yufka (daha fazla da kullanabilirsiniz tabiiki)
200 gr kıyma ( yufka sayısı arttıkça malzeme miktarını da biraz daha arttıracaksınız)
3 adet orta boy haşlanmış patates
1 soğan
3 diş sarımsak
1 küçük çay bardağı ince bulgur
tuz, karabiber,nane,köfte baharatı
zeytinyağı
ıslatmak için:
3-4 bardak etsuyu ( eğer etsuyunuz yoksa suya 1 bulyon ekleyebilirsiniz)
1 kaşık salça
4 kaşık zeytinyağı
tuz,karabiber
servis için:
sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Önce arkadaşlar işe iç malzemeyi hazırlayarak başlayın. haşlanmış patatesleri ve soğanı bir kaba rendeleyin. Üzerine kıymayı, ince bulguru,kıyılmış sarımsakları,tuz ve baharatları ilave edin, yoğurun.
Bir yufkayı tezgaha yayın,fırçayla her tarafına zeytinyağı sürün.
Sonra yufkayı önce dörde bölün.Böldüğünüz her parçayı da 4 veya 5 parçaya bölün.Mümkün olduğunca küçük parçalar elde edin.Ben bir yufkadan 20 parça elde ettim.
Bu minik parçaların geniş kenarına kıymalı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Minik rulolar elde edin. Bunları yağlanmış tepsiye sıralayın. Üstlerine de fırçayla zeytinyağı sürün ve fırına verin kızarana kadar pişirin.
O fırında kızarırken siz de bir tencereye zeytinyağı ve salçayı koyun, kavurmaya başlayın, üzerine etsuyunu ilave edin, kayatın.
Köfteleri fırından çıkarır çıkarmaz üzerine sıcak etsuyunu dökün. Tekrar fırına verip suyunu çekene kadar tutun.
Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
Kesinlikle tavsiye ediyorum, çok lezzetli ve sadece 2 yufkadan 4 kişi tıka basa doyduk.Çocuklar bayıldı.
Afiyetler olsun, sağlıcakla kalın, evlerimizden bereket bolluk hiç eksik olmasın İnşallah, sevgilerimle...
Cok güzel görünüyor Ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık Sevgiler
YanıtlaSilFarkli, manti tadinda bir kofte olmus eminim uzerine dokulen et suyu da lezzetine lezzet katmistir. Ellerine saglik Ozgencim...
YanıtlaSilofff sunum harika
YanıtlaSilvalla enfes görünüyor.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilmutlaka denemeliyim çünkü resmen ye beni diyor:)bayılırım bu tarz yiyeceklere.
selamlar
özlem
denemek lazım bunu
YanıtlaSilellerine sağlık
TARİFLERİNİZİN HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL.
YanıtlaSilBLOĞUNUZU YENİ FARKETTİM. BUNDAN SONRA BİRLİKTEYİZ :)
Çok şık bir tarifmiş. Bayıldım. Sunumu da hoşuma gitti. Ellerinize sağlık. :) Sevgiler...
YanıtlaSilFarklı, hoş bir yemek gibi görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil