PEYNİRLİ EKMEKLİ KABAK KÖFTESİ


Herkese merhabalar ve hayırlı Ramazanlar sevgili dost ve izleyenlerim,
On bir ayın sultanımıza kavuştuk, hayırlısıyla oruçlarımızı tutmaya başladık, günler uzun hava sıcak ama olsun yüce Rabbim veriyor kolayını, dün tahmin ettiğim kadar zorlanmadım. Hiç açlık çekmedim yalnız susadım biraz. Rabbim dışarda çalışıp da orucunu tutan kullarına kolaylık versin.
Malum havalar sıcak, ağır yemek çekilmiyor, ben şahsen hafif, insanın midesini yormayan, ayrıca lezzetli yemekleri tercih ediyorum ve yapmaya çalışıyorum.

Şimdi tarifini vereceğim yemek de bunlardan biri. Bunu daha önce TV de Şefika Günyel den izlemiştim ve bir kenara not etmiştim, elimde de kabaklarımı nasıl değerlendireyim derken not ettiğim tarif elime geçti ve hemen yaptım. Lafı uzatmadan buyrun paylaşalım:



Malzemeler:

5 adet kabak
2 bardak ufalanmış bayat ekmek
1 bardak beyaz peynir veya lor
50 gr kaşar rendesi
1 adet yumurta
maydanoz, dereotu
tuz, karabiber, pulbiber
2 kaşık zeytinyağı
1 adet kurusoğan
4-5 tane taze soğan
2 diş sarımsak

Yapılışı:
Önce arkadaşlar kabakları hafif kazıyıp doğrayın ve azıcık suda haşlayıp süzün.
Taze soğan ve kurusoğanı ve sarımsakları doğrayıp zeytinyağda kavurun.
Sonra bir yoğurma kabında kabak, soğanlar, ekmekiçi, peynirler, yumurta, maydanoz, dereotu, baharatları karıştırıp yoğurun. Mücver kadar cıvık olmayacak. Elinize alıp köfte şekli verebildiğiniz kıvamda olacak.
Bu  karışımdan parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Tarifte galeta ununa bulanıp kızartılıyordu.
Ben öyle yapmadım, yuvarladım ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirdim. Fırına verdim, bir tarafı kızarınca diğer tarafını çevirdim çok da lezzetli oldu, bence kızartmaya hiç gerek yok.
İsterseniz yoğurtla isterseniz domates sosla servis edebilirsiniz, ikisiyle de çok lezzetli oluyor, sıcak, ılık ya da soğuk yiyebilirsiniz.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun, Ramazanınız sağlıkla, huzurla, bereketle geçsin İnşallah sevgilerimle...


Yorumlar

  1. Hayirli ramazanlar Ozgencim... Tarif ekmekleri de degerlendirmek icin cok guzel, ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  2. Elinize saglik .Bende karatay usülü kabakli mücver yapmak icin kabak almistim :)

    Harika bir lezzet.Kabagin en güzel hallerinden biri .

    Hayirli ramazanlar...

    YanıtlaSil
  3. Firinda olmasida saglikli ,güzel bir yöntem :)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Nefis bir tarif. Kabak yemeyen oğlumun bunu bayıla bayıla yiyeceğinden eminim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Özgen ellerine saglık muhtesemmm bir kofte olmus bu :)

    YanıtlaSil
  8. Özgen ellerine saglık muhtesemmm bir kofte olmus bu :)

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar değişik. Tek tereddütüm kabakla cıvık olmadan nasıl yoğurulacağı. Ekmek içleri herhalde tutuyor. Bu güzel paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım.çok güzel görünüyor.umarım bende senin ki gibi şekilli bir şekilde yapabilirim:)
    nedense mücver konusunda falan pek bir başarısızım da :)

    özlem

    YanıtlaSil
  11. Yemek yapma şevkim gelene kadar böyle bakacağım sizin paylaşımlarınıza. Çok lezzetli duruyor. Eline sağlık canım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder