AYVA PASTASI

Herkese merhabalar ve sağlık, hoşluk, huzur, bereket dolu bir hafta temennisiyle tarifime geçmek istiyorum sevgili dost ve izleyenlerim.


Bu pasta dolabımın bir köşesinde kalan, nerdeyse buruşmaya yüz tutmuş ayvalarımı atmayıp da nasıl değerlendirsem diye düşünürken ortaya çıktı. İyiki de atmamışım, bence görüntü olarak da tat olarak da harika bir yaz pastası çıktı ortaya. Evde kalan yenmemiş meyveleriniz varsa kesinlikle böyle hazırlayabilirsiniz, hem çok hafif hem de çok lezzetli bir pasta elde edeceksiniz. Buyrun paylaşalım:



Malzemeler:
1 paket kakaolu pötibör bisküvi
3 adet ayva
3 adet havuç
2 adet büyük elma
2 kaşık irmik
2 kaşık hindistan cevizi
5 kaşık nişasta
1 bardak şeker ( daha az da kullanabilirsiniz)
5 bardak su
1 bardak portakal suyu
portakal kabuğu,tarçın, isterseniz bir vanilya
kenarları için bir paket kremalı bisküvi
Üzeri için:
hindistan cevizi ve ayva reçeli

Yapılışı:
Önce arkadaşlar meyveleri soyun ve doğrayın. Bunları düdüklü tencerede 5 bardak suyla iyice yumuşayana kadar haşlayın.
İyice yumuşayınca blendırdan geçirin. Başta koyu kıvamda görünüyor. İçine 1 bardak portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, tarçını, 2kaşık irmiği, 5 kaşık nişastayı, 2 kaşık hindistan cevizini, şekeri ilave edin ve ocağa alın. Karıştırarak iyice koyulaşana kadar pişirin.
Bu arada nişastayı eklemeden önce bir kasede bir bardağa yakın suyla açtırarak ilave edin.
Kaynamaya başladığında 7-8 dakika daha kısık ateşte karıştırın, iyice koyulaşsın.
Uzun bir kek kalıbına streç film serin. Önce sıcak muhallebiden dibine bir miktar yayın. Kremalı bisküvileri ikiye ayırıp kenarlarına dizin. Sonra yaydığınız muhallebinin üzerine bir sıra kakaolu bisküvi dizin.
3 kat olacak şekilde bu işleme devam edin.Bittiğinde en üste de 1 sıra bisküvi dizin.
Kenarları da 2 kat olacak şekilde kremalı bisküvi dizin.
Kenardan sarkan streç filmi üzerine örtün ve dolaba kaldırın. 1 gece beklettikten sonra uzun bir servis tabağına ters çevirin.
Üzerine hindistan cevizi ve varsa ayva reçelinin taneleriyle süsleyin. Ayva reçelinin sulu kısımlarını da kaşıkla üstüne gezdirebilirsiniz.
Bu kadar arkadaşlar, afiyetler olsun. Gerçekten çok lezzetli oldu, yanında vanilyalı dondurmayla da servis yapabilirsiniz.
Sevgilerimle, sağlıcakla kalın, ağzınızın tadı hiç bozulmasın...


Yorumlar

  1. Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Hem evdekileri değerlendirme hem de lezzetli bir tarif çıkmış ortaya.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım :) benzer bir durumu bugün portakallarla ben yaşadım :D son iki portakalımla kek yaptım :)
    değerlendirmek güzel şey ben bu tarifini çilekle deneyeceğim sanırım :)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım :) benzer bir durumu bugün portakallarla ben yaşadım :D son iki portakalımla kek yaptım :)
    değerlendirmek güzel şey ben bu tarifini çilekle deneyeceğim sanırım :)

    YanıtlaSil
  4. Pasta cok degisik gorunuyor, tadi da farkli olabilir. Ellerine Saglik. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ne iyi etmişsiniz hem israf olmamış hemde ortaya harika bir lezzet çıkmış.

    YanıtlaSil
  6. Değişik meyve çeşidi bol bir pasta olmuş harika görünüyor.Üstelik israftan da kurtulmuşsun.ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  7. hımmm görüntü sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. varya Özgenciğim şu hiçbir şeyi atmayıp herşeyi değerlendirmene bayılıyorum.Hem çok leziz birşeyler çıkıyor meydana hemde asla israf etmemiş oluyorsun canım arkadaşım benim.ellerine sağlık.ellerin dert görmesin.amin

    ÖZLEM

    YanıtlaSil
  9. harıka görünüyor ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  10. Blog ziyaretine geldim.
    Elinize saglik.

    Iyi fikir ve oldukca lezzetli olmali :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder