ŞEHZADE KEBABI


Herkese iyi akşamlar sevgili izleyenlerim,
Nerdeyse geceyarısı oluyor ama ben ancak oturabildim bilgisayarın başına. Bütün günüm koşturmayla geçti, çocuklar da ancak uyudu.Miniğim İnşallah uyanmaz hemen.Bu arada arkadaşlar çocuklarımız deyince artık o kadar çok korkuyorum ki, onları bir an bile gözümün önünden ayırmaktan.Son zamanlardaki küçücük yavrularımızın kaçırılma, öldürülme haberlerini aldıkça tüylerim diken diken oluyor. Ne hale geldi bu insanlar, insan bile denemez bunlara ama neyse.
Artık değil dışarı oynamaya kapının önüne çıkarmaya bile  korkar hale geldik yavrularımızı, Allah hepimizin çocuklarını her türlü kazadan, beladan, kötülerden uzak tutsun İnşallah, tüm yavrularımızı bize bağışlasın yüce Rabbim...
Neyse arkadaşlar çok etkileniyorum ben bu olanlardan.
 Sizlere geçen gün Mutfağım programında izlediğim bir yemeğin tavukla denediğim tarifini vermek istiyorum. Çok hoşuma gitmişti ve ben kuzu etiyle yapılan bu tarifi tavuk etiyle yaptım, çok da lezzetli oldu, buyrun paylaşalım:


Malzemeler:
1 kg patlıcan
yarım kg kuşbaşı tavuk eti
2 soğan
1 kase mantar ( ben ekledim )
3 yeşil biber
2 kırmızı biber
2 domates
7-8 diş sarımsak
2 kaşık karışık biber domates salçası
1 kaşık tereyağ
sıvıyağ
tuz, karabiber, pulbiber
bir bardak su

Yapılışı:
Önce arkadaşlar patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Bunları bir tavada bol yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını alın.
Diğer yanda soğanları da küp doğrayın ve tereyağda kavurmaya başlayın. İçine tavuk etini, mantarları da ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin. Daha sonra biberleri doğrayıp ilave edin. Sebzeler ve et yumuşayana kadar pişirin.
Kızaran patlıcanları da ekleyin ve harmanlayın. Bunu geniş bir güveç kabına yayın. Güveciniz yoksa tava gibi bir fırın kabına da yayabilirsiniz. Bir bardak suda salçayı açıp yemeğin üzerine gezdirin. Domates ve biberleri de dilimleyip üzerine dizin. Sarımsakları da diş diş bütün olarak serpiştirin. Fırına verip bir yarım saat daha pişirin.Bu kadar arkadaşlar, çok lezzetli bir yemek tavsiye ediyorum. Patlıcanlar çok lezzet veriyor, ayrıca davet sofralarımıza da yakışacağını düşünüyorum.
Hepinize ailenizle, yavrularınızla mutlu, huzur dolu günler diliyorum sevgilerimle...


Yorumlar

  1. Gittikçe vahşileşen bir toplum oluyoruz. Her geçen gün de daha kötü oluyor. Çocuklar üzerinden intikam alınır mı? Nasıl bir hastalıklı yaklaşımdır bu. neyse bu saatte bu yemek hiç iyi olmadı.:) Ellerinize sağlık daha fazla bakamayacağım.

    YanıtlaSil
  2. adına yakışır bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ah sormayın ne günler görüyoruz nasıl insanlar bunlar.
    Allah cümlemizin evladını her şerden korusun.
    Yemek tavuk etiylede çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Tavukla denememiştim. Böyle daha çok seveceğime eminim.
    Çocuklarla ilgili duyduklarımdan ben de çok korkuyorum. Ülke olarak akıl tutulması yaşıyoruz galiba. Çocuklara nasıl kıyılır bunu anlamıyorum. Düşünüce de içinden çıkamıyorum. Anlayamadığım öldürürken bile işkence yaparak öldürmek neyin nesi, bunun sonu nereye varacak bilemiyorum. Yeğenlerimi dışarı gönderemez olduk. Allah tüm çocuklarımızı korusun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. Harika olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. canım benim eline sağlık nefis olmuş mmmmm.

    YanıtlaSil
  7. yoğunluktan anca döndüm facebok sormuşsun nursevince lezzetler yaptırdı ablama ona bi sor:)))

    YanıtlaSil
  8. Bu yemeği bende çok sık yaparım,ama sizin koyduğunuz isme bayıldım.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık, tavukla da çok güzel olmuştur. Görünüm bir harika...

    YanıtlaSil
  10. Nefis olmuş süper görünüyor ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder