ISPANAKLI PEYNİRLİ SİMİT BÖREĞİ


Herkese iyi akşamlar sevgili dost ve izleyenlerim,
Sizlere evde kalmış simidiniz veya bayat ekmeğiniz varsa çok güzel bir şekilde değerlendirebileceğiniz bir tarif vereceğim. Ben simidi çok ama çok severim. Üç öğün önüme simit koysalar hayır demem, yani bizim evde simidin sayemde ziyan olması, geriye kalması gibi bir durum söz konusu olamaz, ısıtıp ısıtıp yerim. Fakat bu sefer özellikle bu tarifi denemek için yemeyip bir kenara koydum. Simidi çok sevdiğim için aklıma onu börek şekline sokmak geldi. Bunu dediğim gibi bayat ekmekleriniz varsa onlarla da yapabilirsiniz. Ama simitle lezzeti harika oldu. Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:
5 adet bayat simit
yarım kg ıspanak ( daha fazla da kullanabilirsiniz )
2 soğan
1 bardak lor peyniri veya beyaz peynir
yarım su bardağı kaşar peyniri
2 kaşık mısır unu
1 kabartma tozu
3 adet yumurta
2 bardak süt
yarım bardak yoğurt
tuz, karabiber, pulbiber, nane
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
yarım  çay bardağı mısır unu

Yapılışı:
Önce arkadaşlar simitleri bir lokmalık doğrayın ve fırın tepsisine yayıp fırında biraz kızartın.
Ispanakları yıkayıp doğrayın ve kıyın. Soğanları da küp doğrayıp ıspanaklarla birlikte kavurun. Tuz ve baharatlarını ekleyin. Soğumaya bırakın.
Ayrı bir kapta yumurtaları, yağı, sütü ve yoğurdu çırpın. Bu karışımın içine peyniri, kaşarı, kavurduğunuz ıspanağı, simitleri, kabartma tozunu ve 2 kaşık mısır ununu ilave edin. Hepsini karıştırın, simitlerin sıvı karışmı iyice çekmesini sağlayın. Eğer simitlerin biraz kuru kaldığını düşünürseniz biraz süt ilave edebilirsiniz.
Fırın kabını yağlayın, bol mısır unu serpin. Üzerine ıspanaklı simitli karışımı yayın. Karışımın üzerine de mısır unu serpin ve 170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun. Seveceğinizi düşündüğüm bir tarif, öneririm. Çay saatinde de veya bir öğün yemeği olarak da tüketebilirsiniz. Ayrıca üzerine sarımsaklı yoğurtla da çok güzel oluyor.
Hepinize sağlıklı, huzurlu ve bereket dolu bir hafta diliyorum sevgilerimle...


Yorumlar

  1. bundan böyle bayatlayan simitler israf olmayacak teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım..
    hem değişik hem değerlendirmeli güzel bir börek olmuş..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. mısır unu ıspanakve simit harika olmuş hemde besleyici.
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. değişik e güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Farklı bir tarifmiş ayrıca oldukça pratik görünüyor. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel bir tarif. ilk fırsatta deneyeceğim

    YanıtlaSil
  7. Gayet mantıklı:) Simit severler için mükemmel:)) Yani benim için. Sabah, öğlen,ikindi, akşam simit yiyebilirim. Hiç hayır demem:)) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Degisik ve lezzetli gorunuyorlar. Ellerine saglik, sevgiler

    YanıtlaSil
  9. ne degisik bir tarif canim ellerine saglik. ben de bayilirim biliyor musun simit kokusuna hele...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder