PATATESLİ PEYNİRLİ SARMA BÖREK


Herkese iyi akşamlar sevgili dost ve izleyenlerim,
Sizlere hem poğaça hem börek misali çok lezzetli bir tarif vereceğim. İçi bol dolgulu, kıyır kıyır çabuk bayatlamayan hele dolaba koyup sonra ısıttığınızda ilk günkü gibi tazecik oluyor. Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:
3 bardak tam buğday unu
100 gr tereyağ
1 yumurta
3 kaşık tepeleme kaymaklı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu, tuz
İç harcı için:
3 adet haşlanmış patates
beyaz peynir veya dilediğiniz türde bir peynir
tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı:
Öncelikle arkadaşlar verilen hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
İç harcı için haşlanmış patatesleri rendeleyin, peyniri de rendeleyip ilave edin. Baharatları da ekleyin ve hepsini yoğurun.
Hamurdan mandalina kadar parçalar koparın. Büyük çay tabağı kadar fakat oval şeklinde merdaneyle açın.
Patatesten parçalar alın ve elinizle köfte şekli verin.
Bunu açtığınız oval şeklindeki hamurun bir ucuna yerleştirin ve kenarlarını içe kıvırmadan rulo sarın.Yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sürün ve çörekotu serpin. Isıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.


Afiyetler olsun arkadaşlar denemenizi tavsiye ederim, çocuklarınız okuldan gelince veya okula giderken yanına koyabileceğiniz lezzetli bir beslenme, ayrıca misafirlerinize güzel bir ikram, sabah ekmek yerine yiyeceğiniz güzel bir poğaça sevgilerimle...

Yorumlar

  1. tam buğday unuyla çok güzel olmuştur. çabuk bayatlamaması da çok güzel ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. gecenin şu saati yeni yeni tutan kara karşı biraz çayla ooofff nefis olurdu ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. kıyır kıyır çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder