MERCİMEKLİ LAHANA ÇORBASI


Herkese iyi akşamlar sevgili dostlarım,
Kışın eminim hepimiz için çorbalar vazgeçilmez ve gerçekten çorbalar bir şifa kaynağı. Üstelik çocuklarına kolayca sebze yediremeyen anneler için de bir kurtarıcı adeta. İçine onların yemediği sebzeleri bir güzel katıp bir de etsuyuyla pişirdiğinizde genellikle afiyetle yiyorlar en azından benim için durum böyle.
Tarifini vereceğim çorba da bu denemelerimden biri. Lahanaya ben ve eşim bayılıyoruz ama İncim pek sevmiyor özellikle kapuska yaptığım zaman, zaten küçüğüm daha anlamıyor. Lahanayı çorbada bolca kullandım ve çok da lezzetli oldu. Buyrun paylaşalım:


Malzemeler:
dörtte bir lahana
1 büyük çay bardağı kırmızı mercimek
1 büyük havuç
1 büyük patates
1 kuru soğan
birkaç diş sarımsak
2 kaşık tereyağ
3 kaşık zeytinyağı
tuz, karabiber, kimyon,kırmızı biber, nane, zerdeçal
2 tepeleme kaşık un
3 kaşık domates püresi
limon suyu
etsuyu, su

Yapılışı:
Öncelikle arkadaşlar sebzeleri ince bir şekilde kıyın, hazır edin.Sonra zeytinyağını bir tencereye alın ve önce havuç ve soğanları kavurmaya başlayın, daha sonra mercimeği ilave edin ve biraz kavurun.
Sonra sırasyla lahanayı,patatesi, sarımsakları ve domates püresini ekleyin. Üzerine etsuyunu ilave edin ve pişmeye bırakın.
Ayrı bir yerde tereyağda unu kavurun ve üzerine soğuk su ilave edip iyice karıştırın.Bu karışıma sebzeli karışımı suyuyla birlikte ilave edin ve pişmeye bırakın, tuzunu, baharatlarını ekleyin.
En son çorba pişince blendırdan geçirin, limon suyu ilave edin. Ben biraz da nar ekşisi ekliyorum daha da lezzetli oluyor.

Bu kadar arkadaşlar kış günlerinde şifa olacak, bol sebzeli, lezzetli, üstelik lahanayı içinde hiç anlamayacağınız bir çorba afiyetler olsun sevgilerimle, sağlıcakla kalın...

Yorumlar

  1. Mercimek corbasini cok severim. Eminim lahana ile daha da lezzetli olmustur. Elinize saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. değişik ve güzel bir çorba olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel bir çorba tarifi olmuş. Hem bol vitaminli, hem lezzetli.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. Çok farklı bir tarif, sebzesi baharatı bol, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder