DENİZİMİN DOĞUMGÜNÜ PASTASI


Herkese iyi akşamlar sevgili dost ve izleyenlerim,
Geçen hafta oğluşumun doğum günüydü. İkinci yaşımızı doldurduk yüce Rabbimin izniyle.Pastasını ben yaptım, tamam kabul ediyorum öyle şeker hamurlu çok cicili bicili pastalar yapamıyorum ama yaptıklarıma da bizimkiler bayılıyor. Tadı çok güzeldi, her malzemenin tamamen elimden çıkması ayrıca iç rahatlatıcıydı benim için. Ayrıca pastanelerden aldığımız hazır pastaların kremasını da evce pek beğenmiyoruz, biraz ağır geliyor.
Pastamızı sizlerle de paylaşmak istedim.Buyrun bakalım, benim gibi siz de evde yapmak isterseniz basit ama lezzetli bir fikir olur sizlere...

Malzemeler:

Keki için arkadaşlar iki adet pandispanya hazırlıyoruz.
İki keke de aynı malzemeleri kullanıyoruz.Tek fark birine çay kaşığının ucuyla sarı, birine de kırmızı gıda boyası ekliyoruz. Kek malzemeleri:
2 adet yumurta
2 fincan şeker
2 fincan un
yarım fincan sıvıyağ
yarım fincan su
1 vanilya, 1 kabartma tozu
Bu malzemeler bir adet kek içindir, dediğim gibi biz iki adet kek hazırlıyoruz. 22 cmlik kek kalıbında ayrı ayrı pişiriyoruz.Pandispanyaları bir gün önceden hazırlayıp bekletirseniz çok daha iyi sonuç veriyor.


Ara kreması için:
yarım litre süt
1 bardak şeker
2 kaşık un
1 vanilya, limon kabuğu
1 yumurta sarısı
birkaç kaşık köpürtülmüş şanti
Süt, şeker, un, yumurta,limon kabuğunu ocağa alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz. 2 poşet krem şantiyi 1,5 bardak soğuk sütle çırpıyoruz ve bunun birkaç kaşığını kremaya ekliyoruz. Geri kalanını pastanın diğer taraflarında kullanacağız.
Bu kremayı da ben ikiye böldüm arkadaşlar. Bir yarısına yine nokta kadar sarı, diğer yarısına da kırmızı gıda boyası kullandım. Amacım ara katlara krema sürdüğümde beyaz rengin sırıtmamasıydı. Katlarla aynı renk olmasını istedim.

Üzeri için:
1 paket krema
1 paket sütlü ve 1 paket bitter çilkolata
Ayrıca kat aralarını ıslatmak için şekerli süt ve muz, damla çikolata
Üzerini süslemek için renkli şekerler
Kremayı kaynama noktasına kadar ısıtıyoruz ve ocağı kapatıyoruz.Çikolataları içine atıp hemen karıştırıp eritiyoruz.Soğuyunca ona da çırptığımız şantiden ekliyoruz, ganajımız hazır.
Keklerin ikisini de ortadan ikiye bölüyoruz. Kek çemberini servis tabağına alıyoruz, önce kestiğimiz keklerden sarı veya kırmızı olanın bir yarımını tabana yerleştiriyoruz, şekerli sütle ıslatıyoruz, hangi renkteyse o renk kremadan sürüyoruz, muz dilimleri ve damla çikolata serpiyoruz, üzerine diğer renkteki kekin yarısını koyuyoruz ve kekler bitene kadar işlemi devam ettiriyoruz.
En üstünü önce bir kat sade şantiyle sıvıyoruz, bir iki saat dolapta bekletip bu sefer hazırladığımız ganajı sürüyoruz ve renkli şekerlerle dilediğimiz gibi süslüyoruz. Ben bir de daha önceden hazırladığım çikolata bisküvili topları yerleştirdim, profiterollu gibi oldu. Yani en üstünün yaratıcılığı size kalmış.
Bu kadar arkadaşlar, hepinize sevdiklerinizle mutlu, huzurlu bir haftasonu diliyorum sevgilerimle...



Yorumlar

  1. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Kuzunun doğum günü kutlu olsun. Sağlıkla, neşeyle geçen bir yıl dileğiyle,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder