YUFKAYA SARILI SEBZELİ TAVUK RULOSU


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Öncelikle şimdiden Cumhuriyet Bayramımızı içtenlikle kutluyorum ve hepimizi değerlerimizi daha fazla korumaya, daha çok sahip çıkmaya davet ediyorum, buna her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğuna inanıyorum.
Sizlere doğaçlama geliştirdiğim bir tarifimi vermek istiyorum.Güzel bir davet yemeği oldu bence, sunumu şık ve çok lezzetli.Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:
Malzemeler kişi sayısına göre değişebilir o yüzden tam miktar vermeden sadece malzemeleri sayacağım. Siz kendinize göre ayarlayın.
Hazır yufka
Kişi sayısına göre ince dövülmüş tavuk göğsü
Mantar
Soğan
Sivribiber, sarımsak
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
zeytinyağı
1-2 kaşık karışık domates biber salçası
kaşar rendesi
streç film

Yapılışı:
Öncelikle arkadaşlar tavuk rulolarının içine koyacağımız iç harcı hazırlıyoruz. Bunun için ince kıyılmış mantarları yağ eklemeden kavurmaya başlıyoruz, suyunu çekmeye başlayınca zeytinyağı ve ince kıyılmış soğanı, sarımsakları, sivribiberleri ekliyoruz. Dilediğimiz baharatları ve tuzunu da ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Bunu bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
İnce dövülmüş göğüs etlerini streç film üzerine yerleştiriyoruz.Tuz karabiber ve kekik serpiyoruz. Hazırladığımız iç harçtan yeterince üzerine koyuyoruz ve streç filmle beraber rulo haline getiriyoruz.
Bu işlemi etler bitene kadar devam ediyoruz.
Her bir ruloyo streç filmle şeker paketi gibi sarıyoruz ve öylece fırına veriyoruz.
Ruloların yani etlerin rengi beyaza dönene kadar pişiriyoruz.
Ayrıca belirteyim streç film fırında yanmıyor, erimiyor aynen kalıyor, o yüzden endişelenmeyin.
Etler pişince fırından alıyoruz ve ılınınca streç filmden çıkarıyoruz.
Bir yufkayı seriyoruz, salçayı biraz zeytiyağıyla açıp karabiber, kekik ekliyoruz. Bunu yufkanın üzerine tamamen sürüyoruz, kaşar rendesi serpiyoruz. İkinci yufkayı da üzerine yayıyoruz.
Üstüste iki yufkayı enine ve boyuna kesip 4 adet üçgen parça elde ediyoruz.
Her bir üçgenin üzerine pişirdiğimiz tavuk rulolarından yerleştiriyoruz ve börek sarar gibi bunları yufkaya sarıyoruz. Bayağı büyük silindir rulolar elde ediyoruz. Üzerlerine kalan salçalı sosu sürüyoruz ve tekrar yufkalar kızarana kadar fırına veriyoruz.
Kızarınca çıkarıp dilimleyip servis ediyoruz.
Yanında mevsimine göre sebzeleri kavurup veya haşlayıp servis edebilirsiniz.Tek rulo bir kişiye gayet fazla geliyor. Yani bol bereketli bir yemek ve kesinlikle çok lezzetli arkadaşlar.
Tarifi biraz uzun anlattım ama aslında yapımı o kadar zor değil sadece biraz aşamalı hazırlanıyor.
Resimlerini yapım aşamasında çekemedim, çünkü bebeğimle zor oluyor ancak yapabiliyorum.Bitim aşamasını sadece çekebiliyorum.
Cumhuriyetimizin 90. yılını tekrar kutluyorum ve onu tüm varlığımızla korumamız gerektiğine inanıyorum.
Sevgilerimle, sağlıcakla kalın...

Yorumlar

  1. ellerinize sağlık deneyeceğim çok güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
  2. elınıze saglık cok guzel gorunuyor sevgıler http://emekkafee.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Lezzette sunumda harika gorunuyor ellerine saglik:-)

    YanıtlaSil
  4. Özgen'cim süper görünümlü bit çeşit hazırlamışsın Hoşgeldin canım ellerine sağlık. Çocuklarını benim için kokla lütfen:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder