NİHAYET SİZLERLEYİM ARTIK DOSTLAR ve DİKEY PASTAM


Herkese kucak dolusu sevgilerimle merhabalar ve şükür kavuşturana diyorum. Ne kadar da uzun bir süre geçti hatırlamıyorum  bile artık sizlerden ayrı kalalı  ama yine de şükür diyorum, yine bloğumun başındayım, Allah izin verirse yine devam etmek, sizlerle güzel tarifler paylaşmak, sizlerden haberdar olmak istiyorum.
Çok özledim çok ama bir sürü engeller girdi, ilgilenemedim çok sevdiğim bloğumla, ihmal ettim onu, siz sevgili dostlarımı. Daha önemli şeyler girdi araya, neyse umarım bundan sonra böyle aksaklıklar olmaz, bu kadar uzak kalmam gerekmez sizlerden, bloğumdan...
Bu akşam çok mutluyum, bebeğimi uyuttum ve nihayet bilgisayarın başındayım ve nihayet sizlerle severek yaptığım bir tarifi paylaşacağım ve sizlerinkilere bir güzel göz atacağım. Daha fazla vakit kaybetmeden tarifime geçeyim, bir daha kutlama ,doğum günü pastalarınızı kolay ve şık bir şekilde yapabileceğiniz ve sevdiklerinize sunabileceğiniz bir pasta tarifi vereyim. Buyrun paylaşalım:


Malzemeler:
4 adet yumurta
1 bardak toz şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı portakal suyu ve kabuğu
1 vanilya, 1 kabartma tozu
1 bardak soğuk süt
1 poşet krem şanti
200 gr bitter çikolata
1 paket krema
damla çikolata
istediğiniz meyveler

Yapılışı:
Önce arkadaşlar verilen kek malzemelerini çıpın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine ince bir tabaka halinde döküp 180 derecede 10-12 dakika pişirip çıkarın.
Keki uzunlamasına 4 eşit parçaya yani 4 şeride bölün.
Bir poşet krem şantiyi 1 bardak sütle koyulaşana kadar çırpın.
Krema ve çikolatayı benmari usulu eritin.İçine köpürttüğünüz şantiden biraz ilave edin.
Bu kremadan alıp kestiğiniz şeritlerden birinin üzerine sürün, damla çikolata serpin ve rulo yapın.
Bu ruloyu kelepçeli kek kalıbının ortasına yerleştirin. Diğer 3 şeridin de üstüne kremadan sürüp bunları çemberdeki rulonun etrafına sarın.
Pastayı buzdolabına kaldırın. En az 4-5 saat mümkünse 1 gece dolapta bekletin.
Sonra çıkarıp her yerini şantiyle sıvayın ve istediğiniz mevsim meyveleriyle dilediğiniz gibi süsleyin.
Ben bu pastayı yazın yapmıştım ve harika oldu. Sizlerle paylaşmak ancak bu güne kısmetmiş arkadaşlarım.
Hepinizi ve bloğumu çok özlediğimi tekrar ifade etmek istiyorum ve bundan sonra asla bu kadar ayrı kalmamayı temenni ediyorum.
 Sevgilerimle, sağlıcakla kalın...




Yorumlar

  1. elinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Bende denemek istiyorum görüntü çok hoş:) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık, yapımı çok ilginç, görüntü çok muntazam, inşallah bir daha bu kadar ara vermezsiniz:)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık harika görünüyor canımcımm

    YanıtlaSil
  5. hoşgeldin canım.pasta harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Çok ilginç bir pasta canım..Yabancı sitelerde görüyorum hep ..Epey zor olsa gerek..Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. elinize sağlık harıka görünüyor. blogunuzu çok beğendim takibe aldım bana da beklerim http://emekkafee.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. Ya şunu denemeyi çok istiyorum Özgen, bir kaç yerde dhaa görmüştüm, ha bi cesaret bana :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder