YUFKALI PATLICANLI KÖFTE



Çoook uzun bir aradan sonra herkese merhaba sevgili dost ve izleyenlerim...!
İnanın o kadar özledim ki anlatamam fakat elden ne gelir, başına oturmak, tariflerimi paylaşmak ve sizleri takip etmek mümkün olamadı. Memleketten kayınvalidemler misafirimizdi, malum kalabalıkken bilgisayarın başına oturup " durun ben bir bloğuma girip oyalanayım " olmuyor malesef.
Ayrıca eşim evde akşamları sürekli bilgisayarda projelerini çizdi, elime geçmesi de imkansızdı. Anlıyacağınız şöyle böyle derken onca zaman sizlerden uzak kaldım ama gerçekten çok özlemişim. Şimdi de miniğimi uyuttum, bir sürü işim var ama saldım ucunu, sizlere bakmadan hiçbir işe girişmiyorum.
Neyse fazla uzatmıyayım, o uyanmadan en azından tarifimi paylaşayım sizlerle.
Arkadaşlar bu tarifi çok önceleri  sevgili Cahide'nin sitesinde gördüm ve çok ilgimi çekti. Misafirlerim gelince de hemen denedim. Herkes çok beğendi, gerçekten çok lezzetli oldu.Şimdi yaz da geldi sayılır, tam patlıcan zamanı, bolken yapın derim. Biraz zahmetli gibi ama değer.Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:

1 kg kemer patlıcan
kızartmak için sıvıyağ
2 yufka
İç malzemesi:
400 gr kıyma
1 soğan
bayat ekmek veya galete unu
3-4 diş sarımsak
tuz, istediğiniz baharatlar
maydanoz
üzeri için:
domates sos
sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

Önce arkadaşlar patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve incecik uzun dilimleyin. tuzlu ve şekerli suda biraz bekletin. Sonra kurulayıp sıvıyağda kızartın. Kağı havlu üzerine almayı unutmayın.
İç kısmı için kıyma, soğan rendesi, galete unu, tuz, baharatlar ve kıyılmış maydanozu karıştırıp yoğurun.
Bir yufkayı serin, size doğru taraftaki ucunu hafif içe doğru kıvırın ve yufkanın yarısına kadar kızarmış patlıcanları aralıksız olarak dizin. Yandaki iki karşılıklı ucu da hafif içe doğru kıvırın.
Patlıcanların üzerine kıymadan alıp yufkanın uzunluğu kadar rulo yapıp uzunlamasına yerleştirin ve yufkayı sıkıca rulo yapıp sarın. Ruloyu ikiye kesip dolaba kaldırın.
Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın, dolaba kaldırın. Kıymayı iki eşit parçaya bölün ki iki yufkaya da tam gelsin.
Dolapta bir müddet soğuttuktan sonra çıkarın, üç parmak kalınlığında kesin ve yuvarlak küçük borcama aralıksız olarak bitişik dizin.Başka hiçbir işleme tabi tutmadan fırına verin. İyice kızarana kadar pişirin.
Çıkarınca servis tabağına dilediğiniz miktarda alın.( Bir kişiye 3 adet yetiyor) üzerine ister domates sos, isterseniz de sarımsaklı yoğurt koyarak servis edin. İki şekliyle de nefis oluyor.
Arkadaşlar anlattıklarım biraz teferruatlı gelmiş olabilir fakat ben vaktim olmadığı için yapım aşamalarını çekemedim. Hatta sadece piştiği zamanki halini çekebildim, servis tabağındaki halini bile çekemedim tükenmişti.

O yüzden aşamaları Cahide' den bakabilrsiniz.Aslında kolay ama anlatması biraz zor. Kesinlikle tavsiye ediyorum ve Cahideye bizimle paylaştığı için teşekkür ediyorum.
Hepinize sevdiklerinizle sağlıklı, huzur dolu bir haftasonu diliyorum...


HEPİMİZİN ANNELER GÜNÜ ŞİMDİDEN KUTLU OLSUN....!SAĞLICAKLA SEVGİYLE KALIN, YAŞASIN BÜTÜN ANNELER, RABBİM HEPİMİZE EVLATLARIMIZ İÇİN GÜÇ, KUVVET, SAĞLIK, HOŞLUK VERSİN...

Yorumlar

  1. Gerçekten süper görünüyor ama dediğiniz gibi çok emek vermişsiniz, herkesin yapabileceği bir şey değil. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder