Herkese iyi akşamlar sevgili dost ve izleyenlerim,
Şerbetli tatlıları çok seviyorum fakat bol kalori içerdikleri için fazla yapmamaya çalışıyorum. Bazen de dayanamıyorum.Nedense ailece tatlılara karşı zaafımız var, bir türlü vazgeçemiyoruz.Ben sevmesem belki de fazla yapmayacağım ama kendim dayanamıyorum ki. Bu da işte en sonunda dayanamayıp yaptıklarımdan biri. Ama gerçekten çok güzeldi, tadına doyamadık, tavsiye ediyorum, minik minik birer lokmalık. Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı erimiş margarin
3 kaşık tozşeker
1 vanilya, 1 kabartma tozu
1 kaşık sirke
1 portakal kabuğu, yarım su bardağı portakal suyu
2,5 bardak irmik
2 bardak un
Şerbeti:
3,5 bardak toz şeker
4 bardak su
1 bardak portakal suyu
Yapılışı:
Önce arkadaşlar verilen hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurunuz kesinlikle sert olmamalı.Benim verdiğim irmik ve un ölçüleri yeterli geldi ama siz yine de kendiniz ayarlayın. Hamur sert olursa şerbeti çekmiyor, içleri kuru kalıyor.
Şerbeti ocağa alın ve kaynamaya bırakın. Çok fazla kaynatmayın.
Hamurdan cevizden küçük parçalar koparın, yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin.
Şerbetin altını kapattıktan sonra biraz ılınınca portakal suyunu ekleyin.
Tatlıları ısıtılmış fırına verin ve kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan bir iki dakika sonra iyice ılınmış olan şerbeti dökün. Arada tatlıları ters yüz edin ki tamamen çeksin.Ayrıca bir sonraki gün daha lezzetli oluyorlar. Denerseniz afiyetler olsun.
Canım nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilMerhabalar.
YanıtlaSilŞerbetli tatlıları ben de çok seviyorum.
Portakalla uyumu eminim çok nefistir.
Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle...
çok güzel görünüyor kemal paşaya benzemiş portakal tadını da severim
YanıtlaSilellerine sağlık
Çok teşekkürler canım güzel tarifin için şimdi yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/04/portakall-irmikli-toplar.html genen beklerim selamlar
YanıtlaSil