KAKAOLU MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ


Herkese iyi ve huzurlu pazarlar sevgili dostlarım,
Mübarek Ramazan ayımız artık sonlara yaklaşıyor, çok çabuk geçiyor değil mi bir başlayınca?Ben şahsen üzülüyorum, içim buruluyor keşke daha olsaydı diyorum. Sahura kalkınca güzel bir kahvaltı sofrası hazırlayıp televizyondaki güzel sahur programlarını izlemeyi, iftarı sofrada heyecanla beklemeyi, o huzuru, o yoğun maneviyatı özlüyorum.
Neyse yine gelecek, yine aynı huzuru yaşayacağız İnşallah...
Sevgi arkadaşlarım dün minişimi sünnet ettirdik, yavrum daha 8 aylık ama bu aylarda kendini iyice anlamadan ettirmek çok daha iyiymiş. Altı bağlıyken anlamadan iyileşiyormuş. Neyse yaptırdık ama içim cızırdadı. O kadar küçük ki masumum herşeyden habersiz. İlk bir iki gün huzursuzlanır, zahmet verir dediler ama henüz hiçbir şey yapmadı gayet sakin Maşallah. Sadece pansumanını yaparken biraz ağlıyor, olacak o kadar. Bir de Allah kısmet ederse birkaç gün sonra bayram için memleketimize Trakyaya yola çıkıyoruz. İnşallah yolda rahat olur, iyileşir bebeğim.
Neyse bu kadar muhabbetten sonra geleyim tarifimize.
Şu son Ramazan günlerinde yapacağımız hafif, güzel bir tatlı oldu. Düşündüm güllacı hemen hemen hep aynı tarifle yapıyoruz. Bu sefer kakaolu denemek istedim. Ayrıca bundan sonra güllacı sadece Ramazanda değil her vakit tuzlu tariflerde de kullanmaya karar verdim ve kafamda tarifleri oluşturdum bile. Haydi bu tatlıyı paylaşalım, çok lezzetli oldu.



Malzemeler:

8 adet güllaç yaprağı ( büyük kare borcama yaptım )
7 bardak süt
2 bardak şeker
50 gr bitter çikolata
2 kaşık kakao
1 vanilya
hindistan cevizi
Muhallebisi için:
3,5 bardak süt
1 paket hazır toz vanilyalı puding veya 2 kaşık un, 1 kaşık pirinç unu, 1 vanilya,1 bardak şeker
Üzeri için:
pirinç yeşil fıstık veya hindistan cevizi

Yapılışı:

Önce arkadaşlar sütü, şekeri, kakaoyu, çikolatayı bir tencerede iyice ısıtın ama tam kaynatmayın.
Muhallebiyi ardından hemen pişirin.
Güllaç yapraklarının yarısını kare borcama göre aralarını kakaolu sütle iyice ıslatark ve aralarına hindistan cevizi serperek üstüste dizin.
Tam ortaya geldiğinizde muhallebiyi üzerine yayın. Dilerseniz biraz kırık fındık da serpebilirsiniz.
Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde aralarına süt dökerek ve hindistan cevizi serperek tamamlayın.
Oda ısısında sütü çekmesini bekleyin. Üzerini yeşil fıstıkla süsleyin.
Daha sonra buzdolabına kaldırın.
Afiyetler olsun, şimdiden hepinize sağlıklı, huzurlu bir hafta ve Ramazan günleri diliyorum. Sağlıcakla kalın sevgilerimle...

Yorumlar

  1. Canım sana yorum yazarken senden yo
    rum geldi:)))Güllaçsız bir Ramazan
    ayı düşünemem.Kakaoluda hariak olmuş ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Özgen çok değişik olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. merhaba güzel tarifin için çok teşekkürler şimdi yayınladım http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/08/kakaolu-muhallebili-gullac.html gene beklerim isim yazman sorun değil,haber verdiğin zaman seve seve alırım,isim yazmaktan gaye etkinlik olduğu belli olsun diğer tariflerle karışmasın diye yoksa başka bir sebebi yok :) selamlar hayırlı ramazanlar canım :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım.harika bir tatlı olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Değişik bir güllaç tarifi. Hemen yazdım, en sevdiğim tatlı güllaç. Ayrıca bahsettiğiniz aklınızdaki tarifleri de paylaşırsınız umarım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Özgen'cim yavruna geçmiş olsun. Sağlıkla ve mutlulukla damat olduğunu da görmek nasip olur inşallah. Tarifine gelince hayli değişik olmuş, neden olmasın ki. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Özgen'ciğim, sevdiklerinle birlikte geçireceğin güzel bir bayram dilerim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.Bayramın kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  10. Özgencim; güllacı da esmerleştirmişiz kakao sevdasına, bravo bize:)) Ellerine sağlık canım benim..

    YanıtlaSil
  11. Biz kadınlar ne yapıp edip bu çikolata veya kakaoyu her şeye kondurmayı süper beceriyoruz, çaktırarak veya çaktırmayarak:)) Ellerine sağlık Özgencim..

    YanıtlaSil
  12. özgenin özgün tarifi olmuş bu güllaç ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  13. Çok uzun aradan beri yayın yapmıyorsun merak ettim doğrusu. Gerçi ben de uğrayamadım uzun süredir.Oğlun için çok geçmiş olsun. Ben de oğlumu 8 aylıkken sünnet ettirdim. Çok kolay atlattık çok şükür. Ben bunu yazarken minik oğlun da iyileşmiştir bile :) Güllacın bu haline benzer bir tarifi ben de denemek istiyorum ne zamandır. Ramazan'da güllaç alıp Ramazan sonrasına sakladım. Deneyeceğim kısmetse. Senin de emeklerine sağlık. Hayırlı günler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder