TEK HAMURLA PEYNİRLİ RULO POĞAÇA VE PEYNİRLİ BÜYÜK SİMİT


Herkese iyi geceler sevgili dostlar,
Hayırlısıyla yeni haftaya biraz korkarak başladığımı söyleyeyim. Dün Fethiye'de bayağı ciddi bir deprem yaşadık. Merkez Ölüdeniz açıklarıydı. Ama biz ailece bayağı şanslıydık. Yüce Rabbim korudu diyorum, biz tam da o saatlerde hava sıcak diye yaylaya çıkalım dedik ve arabayla Nif Yaylasına doğru yola koyulmuştuk.
Daha sonra eşime biz arabadayken telefonlar gelmeye başladı; nasılsınız, sağ salimmisiniz diye. Biz de çok şaşırdık çünkü yolda hiçbir şey hissetmedik. Fakat Fethiye'de olan olmuş, insanlar sokağa dökülmüştü.
Anlatanlar felaket dueumdaydı, çok korkmuşlardı. Az buz değil tabi 6 şiddetinde.
Ama evin içinde olsaydık ben kolay atlatamaz, çocuklarla bütün gün evin içinde zor kalırdım artık diye düşünüyorum.
Neyse eve döndüğümüzde zaten biblolar, vazolar yıkılmış ve birçoğu kırılmıştı. Hala küçük artçılar oluyor, tedirgin oturuyoruz.Yüce Rabbim göstermesin İnşallah tekrar, yardımcımız olsun...
Size vereceğim tarifle aynı hamuru ve malzemeyi kullanıp rulo poğaçalar ve çok büyük bir aile boyu simit yaptım harika lezzetli oldular. Buyrun paylaşalım:



Malzemeler:

4,5 bardak un
1 paket kurumaya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı sulu yoğurt
2 kaşık süt kaymağı
1 çorba kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
İç Harcı:
yağlı lor peyniri
maydanoz
çörekotu
pulbiber
Arasını yağlamak için sıvıyağ
Üzerine:
yumurta sarısı
susam

Yapılışı:
Önce arkadaşlar verilen hamur malzemeleriyle özlü yumuşak bir hamur yoğurun ve 1 saat dinlenmeye bırakın.
Sonra lor peyniri, maydanoz, çörekotu,pulbiberi karıştırın.
Hamur iyice kabarınca yumruklayın ve ikiye bölün.
Birini merdaneyle büyük oval olacak şekilde açın ve üzerine bol sıvıyağ sürün. İç harç yayın ve rulo yapın. Elle biraz esnetin ve 3 parmak kalınlığında kesip dik olarak tepsiye yerleştirin. Biraz daha mayalandırıp kabarttıktan sonra yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
Simit için de ikinci hamuru aynı şekilde büyük oval açın ve üzerini yağlayın.
Uzunlamasına iç harç koyun ve onu da rulo yapın.Bu sefer iki ucunu birleştirin ve mayalandırın. Sora da yumurta sürüp bolca susam serpin.
180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Afiyetler olsun, yüce Rabbim hepimizi büyük afetlerden,kazadan beladan korusun İnşallah, sağıcakla kalın, sevgilerimle...

Yorumlar

  1. geçmiş olsun bizde bir kaç kez deprem yaşadık bir müddet o korkuyu atamıyor insan iyiki evde değilmişsiniz Allah bir daha göstermesin,güzel hamurişleri olmuş ellerine sağlık,afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun deprem ne yazıkki önüne geçemeyeceğimiz bir doğa olayı.. elimizden sadece alınabilecek tedbirleri uygulamak gelebilir. bir malzeme ile iki güzel sonuçelde etmişsiniz çok da güzel görünüyorlar elinize sağlık. güzel paylaşımlarda buluşmak üzere sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  3. Canım geçmiş olsun Rabbim gelmeden
    esirgesin inşallah.Çörekler ve su
    numlar süper ellerine sağlık sevgi
    ler.

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun canım. Duymadığınız iyi olmuş bence...

    Bir hamurla iki güzel tarif, bir taşla iki kuş vurmak gibi olmuş.
    Nefis görünüyorlar, ellerine sağlık olsun.

    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. çay saatine istiyorum bunlardan:))
    ellerine sağlık çok güzeller

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun depremi biz de Denizliden hissettik...
    Harika olmuşlar ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Çok ama çok lezzetliydi canım benim.
    İyi ki senin gibi becerikli bir arkadaşım var.
    Ellerine sağlık

    ÖZLEM

    YanıtlaSil
  8. ben de pogaca yaptigim, gunelrde, cok cok eskilerde, birkac cesit yapardim... simit ve pogaca olayi da guzel olmus, afiyetler olsun

    YanıtlaSil

Yorum Gönder