HURMALI KURABİYE


Herkese merhabalar sevgili dostlarım,
Yorucu bir günün ardından, çocukları anca uyuttuktan sonra sizlere çook ama çook güzel bir kurabiyenin tarifini vermeden günü bitirmek istemedim. İnanın bu hayatımda yaptığım en güzel ve en lezzetli kurabiyeler diyebilirim. Ya da bundan sonra ilk sıraya koyacağım kurabiye tarifi diyebilirim.
Ne zamandır aklımda hurmalı bir tarif yapmak vardı. Kayinvalidemler Umreye gitti ve sağolsunlar bize de bayağı bir miktar hurma yollamışlar kargoyla. Tabi hemen uygulamaya geçtim ve aklıma düşen hurmalı kurabiyelerimi yaptım, isabet oldu.Kesinlikle yapmanızı öneriyorum, yiyenler bayılacak. Buyrun paylaşalım.

Malzemeler:
125 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
5 kaşık nişasta
1çay bardağı pudra şekeri
1 vanilya
1 kabartma tozu
aldığı kadar un
İçine:
yumuşak hurma
bütün fındık, badem
Üzeri için:
pudra şekeri

Yapılışı:

Önce arkadaşlar verilen hamur malzemeleriyle güzelce toparlanabilen bir hamur yoğurun.Un miktarını tam olarak veremiyorum.Dediğim gibi iyi toparlanan bir hamur elde edene kadar un ilave edin.
Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve içlerine birer tane bütün fındık veya badem yerleştirin.
Hamurdan ceviz kadar parçacıklar koparın ve avucunuzun içinde açtırın, ortasına içine fındık koyduğunuz bütün hurmayı yerleştirin ve badem şekli verin. Hamurun ince olmasına dikkat edin.
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Isıtılmış 180-190 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkarınca pudra şekeri serpin.
Harika bir tarif arkadaşlar mutlaka deneyin derim,görüntüsü de harika, çıtır kurabiye hamurunun altında yumuşacık hurma ve çıtır fındık, gerçekten çok lezzetli.
Hepinize sevdiklerinizle güzel, huzurlu bir haftasonu diliyorum, sevgilerimle...


Yorumlar

  1. ellerinize sağlık. bu tarifi gördüğüme çok sevindim. yıllar önce yemiştim ve çok beğenmiştim. hemen almalıyım tarifi.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba :) Kurabiyelerin şahane olmuş ellerine sağlık canım. İlk fırsatta deneyeceğim.. Kayınvalidenler de inşallah sağ salim dönerler o mübarek topraklardan.. darısı bizlere olsun inşallah.. sevgilerimle canım..

    YanıtlaSil
  3. Nefis tatlım bende çok severim hurmalı kurabiyeyi süper olmuş elleri
    ne sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. bu zaamana kadar yediğim en kezzetli,en çıtır kurabiye idi.ellerine sağlık Özgenciğim.Hurma ve fındık bu kadar yakışır bir kurabiye ye.ellerin dert görmesin

    ÖZLEM

    YanıtlaSil
  5. Slm mutfakta 1 inci,bu tarifi nasipse bu akşam yapmayı düşünüyorum.Fındığım olmadığı için ceviz kullanmayı düşünüyorum.İnşallah sizin kurabiyeleriniz gibi güzel olur.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili mutfaktaki 1 inci,dediğim akşam kurabiyeleri yaptım.Ama un seviyesini ayarlayamadıgım için hamuru toparlayamadım.Bu yüzden hurmaları doğradım cevizle beraber yoğurdum.Yumru şekli verip üzerine bıçakla çizgi şekli verdim.Piştikten sonrada üzerine pudra şekeri serptım.Arkadaşlarım çok beğendi.Ellerinize sağlık.Bir dahaki sefere un seviyesine daha dikkat ederim inş.Bu güzelim tarif için teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba. Buğday nişastası mı, mısır nişastası mı kullanılacak bunu belirtmemişsiniz.

    YanıtlaSil
  8. Ben genelde mısır nişastası kullanıyorum ama farketmez sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. kesinlikle çok güzel görünüyor
    bütün fındıklar da ayrıca bir hoşluk katmış
    tabi badem şekli vermen de ayrıca hoşuma gitti
    inşallah bir dahaki sefere bu şekilde de denerim
    denersem kesinlikle seni de haberdar ederim
    ellerin dert görmesin













    YanıtlaSil

Yorum Gönder