AĞDALI PASTA


Herkese merhabalar sevgili dostlar, hepinize kucak dolusu sevgiler,
İnanın artık Fethiye durulacak gibi değil, iki küçük yavrumla adeta bunalıyoruz sıcaktan. Çocuklar daha çok etkileniyor. Küçüğüm sanki şerbete sokulmuş gibi nemden yapış yapış oluyor.Çocuğu sürekli suya soktuğumuz halde yok fayda.İncim dersen aynı durumda, ne yapacağımızı şaşırıyoruz.
Neyse böyle durumlarda akşamları serinletici tatlar da arıyoruz tabii. İşte onlardan biri size.
Bizim gibi tatlıyı seven bir aileye hem hafif hem de çok ferah bir tatlı, pasta olarak da sunabileceğiniz, hele yanına bir top da dondurma olursa değmeyin keyfinize. Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:

1 litre süt
1,5 bardak tozşeker
2 limon kabuğu rendesi
1 bardak irmik
3 yumurta
Ağdası için:
1 limon suyu
6 kaşık tozşeker

Yapılışı:

Önce arkadaşlar süt, şeker, irmik,limon kabuğu ve yumurtaları bir tencereye koyup çırpın ve koyulaşana kadar pişirin. Soğumaya bırakın, arada karıştırın ki iyice kabuk bağlamasın.
Yanık şekeri için 6 kaşık şekeri ve 1 limonun suyunu küçük bir tencereye koyun ve şeker açık kahverengi olana kadar yakın.
Bu yanık şekeri uzun kek kalıbına dökün ve kenarlarına da yaydırın.
Üzerine soğumuş muhallebiyi döküp, bastırın. Dolaba kaldırın ve 1 gece muhakkak bekletin.
Servis yapacağınız zaman kalıbı ters çevirin ve biraz bekleyip kaldırın.
Bu kadar sevgili arkadaşlarım, lezzetini garanti ediyorum. Bu sıcaklarda  tam da içinizi ferahlatacak , mis gibi limon kokulu harika bir tatlı...Denemenizi öneririm.
Hepinize sevdiklerinizle güzel bir haftasonu diliyorum, sevgilerimle...




Yorumlar

  1. sadelisini yapmıştım karamel yada ağdalısını hiç denememiştim neden olmasın
    ellerine sağlık canım:))

    YanıtlaSil
  2. görüntü harika. beni ye diyor. hemen denemeliyim. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Özgenciğim.Çok lezzetli görünüyor.sanki limonun o kokusunu alır gibi oldum şuan.karamelli olması da başka bir tat katmıştır.

    özlem

    YanıtlaSil
  5. Nefis gözüküyor,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Özgen'cim İzmir'in de oradan farkı yok. Tatlını dondurma ile mutlaka yapacağım ellerine sağlık. Ufaklıkları öperim..

    YanıtlaSil
  7. Biz bile zorlanıyoruz minicik kuzular nasıl dayansın bu sıcaklara. Allah kolaylık versin Özgencim. Pasta gerçekten çok hafif görünüyor, ellerine sağlık olsun canım:)

    YanıtlaSil
  8. ye beni diye bağırıyor bu. Ellerine sağlık.

    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com
    http://www.facebook.com/harikadekorasyon

    YanıtlaSil

Yorum Gönder