KIYMALI BOSTAN KEBABI

Herkese iyi akşamlar kucak dolusu sevgiler dostlarım,İncim okula başlayalı beri aranın bayağı uzayacağını söylemiştim. Nitekim de öyle oluyor. Sevgili bloğuma vakit ayıramıyorum. Her akşam bir sürü ödev ve bunun yanında bir de okuma alıştırması olunca ana kız telef oluyoruz. Gözlerimin önünde " el, ele, le, elle, lele" heceleri dolaşıyor. İnşallah olacak hayırlısıyla...

Neyse yemeğimize gelince bu karnıyarığın bostan patlıcanının içine yapılmış hali. Ben patlıcanları çok yağ çekmesin diye kızartmadım. Yemeği tencerede pişirdim. Çok da güzel lokum gibi oldu. Eğer siz de yağlı olmasın diyorsanız tavsiye ediyorum. Malzeme listesini verirken tam tamına ölçü vermedim. Göz kararı veriyorum, siz patlıcan sayınıza göre diğer malzemelerin miktarını ayarlayabilirsiniz. Buyrun paylaşalım:


Malzemeler:


Dilediğiniz sayıda bosan patlıcanı

kıyma

soğan

maydonoz

tuz,karabiber,pulbiber

bol sarımsak

2 kaşık salça

sivribiber

domates

zeytinyağı

kaşar


Yapılışı:


Önce arkadaşlar işe iç harcı hazırlayarak başlayın. Soğanları minik doğrayın ve zeytinyağında kavurmaya başlayın. Sonra kıymayı ekleyin. Biraz kavurduktan sonra bir kaşık salçayı, iki sivribiberi ve 1 adet domatesi küp doğrayıp ekleyin.

Tuz ve baharatlarını ilave edin. 1 bardak su ekleyip,suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakın. Piştiğinde maydanozu incecik kıyıp ekleyin.

Patlıcanları alacalı soyun ve içlerini oyun. Bol tuzlu suda bekletin. Baş kısımlarını atmayın, kapak olarak kullanacaksınız.

Sonra kurulayıp içlerini harçla doldurun ve geniş bir tencereye dizin.Üstlerine birer domates dilimi ve kaşar dilimi yerleştirin. Kapaklarını üstlerine kapatın.

Biraz zeytinyağı gezdirin, tuz serpin.

1 kaşık salçayı 2 bardak suda eritin ve tenceredeki patlıcanların üzerine gezdirin, kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.

Sonra patlıcanları suyuyla birlikte bir fırın kabına alın ve 20 dakika da fırında 180 derecede pişirin. Fırına koyunca daha da lezzetli oluyor.

Bu kadar arkadaşlar, hepinize tavsiye ediyorum. Hafif ve sunumu da bence şık bir yemek.

Kucak dolusu sevgilerimle, sağlıcakla kalın...

Yorumlar

  1. cnm çok güzel bi tarif ellerine sağlık bu tarifi facebookda düzenlenen patlıcana övgü etkinliğine yolla cnm etkinlik cuma günü,patlıcanla daha önce yaptığın tarifler varsa onlarıda ekleyebiliyorsun..

    YanıtlaSil
  2. su an onume konsa beni en cok mutlu edecek seylerden!

    YanıtlaSil
  3. Canım kolay gelsin,en kısa zamanda okumayı söker inşallah,işte bundan sonra hep böyle sen de tekrar okula gitmiş kadar olursun.
    Ellerine sağlık patlıcanlar bitmeden yapılmalı,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. nefis gözüküyor ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  5. maşallah Allah zihin açıklığı versin , başarılar ...

    YanıtlaSil
  6. Kardeşim bende çok severim sen kendini yorma fazla doğum yaklaştı:))
    Ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  7. ah kıyamam canım yaa:))
    hayal meyal taze okuulu olduğum günleri ve annemle ikimizi anımsıyorum, benzer kareler:))
    bostan kebab ise mmmmmmmhhhh:)
    yemede yanında yat demicem ye sonra yat:))

    YanıtlaSil
  8. İnciye kocaman kolay gelsinnn başarılar dilyorum off tarifin harika olmuş yanına birde süzme yoğurt nefis valla ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Ahhh canım o okumayı sökme dönemi çok zor Allah yardımcın olsun.
    Patııcanlı her yemeği çok seviyorum.
    Ellerine sağlık.
    Böyle kızartılmadan çok daha sağlıklı..
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  11. ah canım ya sorma aynı durum bnde işten eve gidince önce yemek hazırla sonra sofrayı bile toplamadan kızın dersleri ile boğuşuyorum. Bazen babamız bazen ben inş. atlatacağız bu günleride onlarda büyüyecek :)
    bostan patlıcanın güzel olmuş ellerine sağlık afiyet bal şifa olsun inşallah sevgiler

    YanıtlaSil
  12. bu yemek kesinlikle mutfakta birinci!!!ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Özgenciğim merhabalar bunu bende küçük kuşbaşı etle yaparım çok severiz ama böyle de lezzetli olacağı kesin. eline gönlüne sağlık. sevgiler ..

    YanıtlaSil
  14. Özgen'cim merhaba patlıcanın çok güzel olmuş, küçük boy patlıcan bulduğumda ben de mutlaka yaparım. Ellerine sağlık. (mailin gelmedi yoğunluktan sıkça gelemiyorum kusura bakma)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder