Herkese iyi akşamlar sevgili dostlar,
Sizlere hem bir kahvaltılık hem bir meze olarak yiyebileceğiniz çok lezzetli bir tarif vermek istiyorum. Ayrıca şimdi sahurda da afiyetle tüketebileceğiniz bir tarif. Eminim denerseniz çok beğeniceksiniz.
Bu tarifi Soframız programında izlemiştim, İzmirli bir bayan yapmıştı ve o zaman çok hoşuma gitmişti.Çay saatlerinde bile misafirlerinize rahatlıkla ikram edebilirsiniz.Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
10 adet köy biberi( normal ince biberlerle olmuyor arkadaşlar şöyle daha kısa ve tombul yapıda olanlar olmalı biraz dolmabibere yakın.Fethiye'de bunları köylüler çok yetiştiriyor)
250 gr lor peyniri (yağlı ve hafif tuzlu olmalı normal peynir tadında )
2 yumurta
un
kızartmak için sıvıyağ
domates sosu için:
3 adet iri yumuşak domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
tuz, kekik, varsa fesleğen
zeytinyağı
Yapılışı:
Önce arkadaşlar biberlerin üst kısımlarını çıkarın.
Lor peynirini biberlerin içlerine doldurun.
2 yumurtayı çırpın. Biberleri önce yumurtaya sonra una bulayın, fazla ununu silkeleyin.
Biberlerin ağız kısımlarını da yumurtaya bulayınki kızartırken peynirler çıkmasın.
Sonra kızgın yağda kızartın. Kızarınca fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine alın.
Domates sosunu hazırlamak için domatesleri rendeleyin.Sarımsakları kıyıp zeytinyağda sotelemeye başlayın. Domatesleri ekleyin, tuz,şeker ve kekiği ilave edin.Biraz suyunu çekince kapatın ve biberlerin üzerine gezdirip servis yapın.
Soğuk veya ılık olarak yiyebilisiniz.Her durumda çok lezzetli.
Afiyetler olsun, sevgilerimle...
Bu tarifi Cafemis ve Gelibolu17'nin düzenlediği "Ramazan Etkinlikleri-1"e gönderiyorum.
eline sağlık arkadaşım değişik bir lezzet,hayırlı ramazanlar...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilharika görünüyor canım:)
YanıtlaSilellerine sağlık...
svgilerimle...
Özgen'cim bu Giritlilerin meşhur kahvaltılığıdır. Kalabalık sabah ve ikindi kahvaltılarında mutlaka yapılır. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSildaha okurken kokusu geldi gibi oldu ve cnm istedi en kısa zamanda yapacağım mutlaka lezzetlidir sevgiler:)
YanıtlaSilHayırlı Ramazanlar canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık,değişik ve nefis bir lezzet.
Bizde yaparız tek farkı kızartmıyoruz.Bu haliylede misafirlerime deniycem.
Sevgilerimle...
Ellerine sağlık arkadaşım,76.sırada yayına alıyorum,sevgiler
YanıtlaSilSenden ricam http://cafemis.com olarak düzeltebilir misin benim linkimi, diğeri http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com ,hayırlı ramazanlar,sevgiler
bu tarifi not ediyorum. çok enteresan olmuş. erzurumun pazı yaprağına sarılarak yapılan lor dolması meşhurmuş. bunu duymamıştım mutlaka deneyeceğim. sevgiler.
YanıtlaSilevet bende izlemiştim ve bayılmıştım çok güzel olmuş ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilselamlar canım,bu güzel tarifin için çok teşekkürler,ellerine sağlık,gene beklerim,şimdi yayına verdim,sevgiler :)
YanıtlaSilKayınvaldem yapar bu lorlu biberden,çok severim.
YanıtlaSilNefiss görünüyor canım..
Ellerine sağlık.
şap şup şap şup diyerek yemek istedim o kadar lezzetli görünüyorlarki ellerine sağlık :)
YanıtlaSil