TERBİYELİ BAKLA ÇORBASI


Herkese merhabalar sevgili dostlar,

Sizden bir gün bile ayrı kalsam kötü oluyorum, bu nasıl birşeymiş anlamadım ama doğrusu çok güzel birşeymiş sizleri düşünmek onu anladım.

Bugün salı pazarımız vardı, oraya gittim. Bir de erken saatte gidince gözüm döndü.Bilirsiniz herşey daha taze, daha albenili olur sabah pazarda.O güzelim sebzeler, meyveler beni al diye adeta bağırır sanki.

Yani anlıyacağınız yine cazibelerine kapıldım ve eve kadar zor geldim pazar arabamla aşırı yükten.

Baklanın şimdi tam zamanı.Yüce Rabbim bizim için herşeyin zamanını kararlıyor ve vücudumuzun neye ihtiyacı varsa ona göre nimetler sunuyor bize.Bakla da bunlardan biri. Şu an aynı enginarın yaptığı etkiyi vücudumuz için o da yapıyormuş, yani varken bol bol tüketmemiz iyi olur. Ben kısa süreli bir sebze olduğu için şoklayıp buzluğa da atıyorum artık, tazecik kalıyor.

Genelde zeytinyağlısını bazen de salçalısını yaparız ama biraz düşününce aslında çok yerde değişik lezzetler yaratabiliriz baklayla.

Şimdi tam misler gibi tazecikken ben bu sefer çorbasını yaptım. Buyrun paylaşalım, çok lezzetli oldu hafif ekşili mis gibi:


Malzemeler:


300 gr bakla

1 adet orta boy soğan

bir kase yoğurt

1 yumurta

3 kaşık un

zeytinyağı

tuz, karabiber

tavuksuyu veya su


Yapılışı:


Önce arkadaşlar baklaları yıkayıp minik minik doğrayın, limonlu suda bekletin.

Soğanı da minik doğrayın ve zeytinyağda kavurmaya başlayın. Biraz kavurduktan sonra baklaları ekleyin ve daha sonra suyunu ilave edin. Baklalar iyice yumuşayana kadar pişirin.

Bir kasede yumurta, un ve yoğurdu topaksız olana kadar çırpın. Kesilmemesi için çorbanın suyundan da bir iki kepçe ilave edin karıştırın.

Terbiyeyi çorbaya ekleyin, iyice karıştırın. birkaç dakika daha kaynatın ve ocağı kapatınca tuzunu, karabiberini ekleyin.

Sıcakken kapağını kapatmayın çünkü çorba kesilir.

Afiyetler olsun çok lezzetli bir çorba. SEVGİLERİMLE...

Yorumlar

  1. nefis olmuş.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çorbanı o k<adar beğendimki..bugün alıp yapsammı dedim ama aklıma yazdım..ellerine sağlık arkadalşım..çok lezzetli görünüyor..ben içine dereotuda koymayı düşündüm..baklaya çok yakışır ya...sevgiler tatlım..

    YanıtlaSil
  3. Bakla çorbasını duymamıştım ilginç geldi, yemeğini severim ama çorbasını severmiyim bilmem, ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Özlüyor insan.:)
    Ne kuvvetli bağlar oluşuyor aslında biz farkında bile olmadan..
    Ve çok da güzel oluyor.:)
    Pazar gezmeyi ben de çok seviyorum.:)
    Bir çok bayan gibi..
    Çorbanın tadını merak ettim.:)
    Kısmet olur da denerim inşAllah..
    Sevgilerimle canım..

    YanıtlaSil
  5. ilk gördüğüm bir tarif ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. kıyamam sana canım benim:))
    bakladan hiç çorba yapmamıştım doğrusu:)
    ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  7. arkadaşım güzel ve değişik bir çorba olmuş,ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  8. dün zeytinyağlısını yaptım:) ellerine sağlık çok severim baklayı.

    YanıtlaSil
  9. Giritli olduğumuz için baklayı içli veya taze halde iken çok severiz. Ama çorbasını ne duydum nede yedim. Denemek isterim. Ellerine sağlık Özgen'cim...

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel ve değişik olmuş canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. geçen sene yapmak istedim nasip olmadı bu sene olur mu bilmem:)) tadını merak ediyorum,şifalar olsun

    YanıtlaSil
  12. Hepinize yoorumlarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Bu çorbayı bilmediğini söyleyen arkadaşlarıma mutlaka deneyin derim çok seveceksiniz.Örneğin kızım tabak tabak yedi. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder