TAVUKLU PATLICAN YELPAZESİ


Herkese iyi akşamlar sevgili dostlar, İnşallah hepiniz iyisinizdir. Yarın haftasonu, ne çabuk geliyor değil mi? Haftabaşı bir başlıyor hiç anlamadan şıp diye haftasonu geliveriyor. Ömrümüz de böyle çabucak geçiyor anlamadan. O yüzden mümkün olduğunca yaşadığımız vaktin kıymetini bilerek dolu dolu yaşayalım hayatımızı, sevdiklerimizle. Hep güzellikler, iyilikler düşünelim ve öyle davranalım. Hayatın o zaman tadını çıkaracağımıza ve herkasin mutlu olacağına inanıyorum. Sizlere bizi mutlu eden bir şey olduğundan bahsetmiştim en son. Beni izleyen sevgili dostlarım da tabi sormuşlar doğal olarak nedir diye.

Sevgili arkadaşlarım ikinciye anne oluyorum Allah izin verirse. Bir iki gün oldu öğreneli ve sizlerle de paylaşmak istedim sevincimi.İncime kardeş geliyor hayırlısıyla. Herşey hepimiz için en güzel şekilde gerçekleşir İnşallah, yüce Rabbim hayırlı ve sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesini nasip etsin İnşallah...

Sizlere arkadaşlarım yeni yaptığım çok hafif, sağlıklı bir yemeğin tarifini vermek istiyorum.Bu aldığım ilk patlıcan yani sezonu açmaya başladım sayılır.Fethiye'de artık hormonsuz patlıcanlar tezgahları süslemeye başladı. Pazarda küçük küçük tazecik patlıcanları görünce dayanamadım, hemen aldım ve bu lezzetli yemeği yaptım.

Bilirsiniz karnıyarık kızartmadan tam lezzetli olmaz ama ben bu yemeği sadece bir iki kaşık zeytinyağla tencerede yaptım ve sonuç mükemmeldi arkadaşlar. Üstelik ev ne kızartma kokuyor ne de çok yağ harcıyorsunuz, tabi sağlık açısından fazla yağlı olmaması da diğer bir iyi tarafı. Buyrun geçelim tarifine:


Malzemeler:

1 kilo patlıcan(tercihen minik patlıcan olsa daha iyi olur)

1 bütün tavuk göğsü

4 adet yeşil, 2 adet kırmızı biber

3 adet domates

1 baş sarımsak

Tavuk etini soslamak için:

bir iki kaşık zeytinyağı

2 diş sarımsak

tuz, karabiber, kekik, kırmızıbiber, köri

sosu için:

2 kaşık domates biber salçası karışımı

2 bardak su

3 kaşık zeytinyağı

1 tatlı kaşığı şeker ve tuz


Yapılışı:


Önce arkadaşlar patlıcanları alacalı soyun ve iyice ayırmadan yelpaze gibi sap kısmına doğru üç kesik atın ve bunları tuzlu suda bir miktar bekletin.

Tavuk etini jülyen doğrayın ve sos malzemeleriyle karıştırın.

Bu tavuk etlerini patlıcanların kesmiş olduğunuz aralarına yerleştirin.

Hepsini bir karnıyarık tenceresine yerleştirin.



Üzerlerine biber ve domatesleri gelişigüzel yerleştirin. Sos malzemelerini karıştırın ve yemeğin üzerine gezdirerek dökün, birer tatlı kaşığı tuz ve şeker serpin.

Bir baş sarımsağın dişlerini ister doğrayarak ister bütün olarak yemeğin üstüne yayın ve kısık ateşte yemeğinizi pişirin.



Afiyetler olsun dostlarım hepinize mutlu bir haftasonu diliyorum sevdiklerinizle, sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. özgen'cim çok sevindim canım Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah hadi bakalım mutfakla mesafeler girmez inşallah arana:)))kutluyorum.

    YanıtlaSil
  2. Tebrik ederim, insallah Allah bebeginizin hayirlisiyla dunyaya gelmesini nasip etsin. Siz ve Inci icin cok sevindim. Yemeginiz cok guzel gozukuyor, patlicanlarin bu sekilde sunumu cok guzel olmus. Ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  3. harika bir haber hayırlısıyla kucağına aldığın haberlerini de almak dileğiyle...

    YanıtlaSil
  4. harika gözüküyor gerçektende:) eline sağlık sevgilerimle canım

    YanıtlaSil
  5. Rabbim hayırlısıyla doğmasını nasip etsin.Tebrikler.Yemekte çok güzel,patlıcanı çok severim:)

    YanıtlaSil
  6. Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah...
    Patlıcanın her hali ayrı güzel.
    Elleirne sağlık canım
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Yemeğin harika olmuş canım.Ellerine sağlık.Yüce Mevlam sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 2011 yılının en güzel haberi bu:))Senin adına gerçekten çok ama çok mutluyum.

    özlem

    YanıtlaSil
  8. Kardeşim çok sevindim gözünüz aydın
    olsun.Rabbim sağlıkla kucağına alma
    yı nasip etsin.Yemeğin harika öpü
    yorum.

    YanıtlaSil
  9. Çok sevindim canım Allah hayırlısı ile bebeğini kucağına almanı nasip etsin. Yemek nefis olmuş hem lezzetli hem de hafif ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. çok sevindim canım.ALLAH ım sağlıklı hayırlı bir ewlat nasip etsin inşallah canım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  11. Tavuklu patlıcan kebap gibi olmuş. Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder