ETİ CİN KEK


Herkese iyi, huzurlu, sağlıklı günler diliyorum sevgili arkadaşlarım.

Bakıyorum da bloglarımızda önceki hareketlilik pek yok malesef. Buna ben de dahilim tabi, kayıt yapmak istiyorum, sizlere yorum bırakmak istiyorum ama olmuyor, tıkanıyor. O malum yazı hala ekranda beliriyor ve çok canımı sıkıyor. Neyse hazır açık bulmuşken hemen çok hoş bir tarifi paylaşayım sizlerle.

Ayrıca sevgili arkadaşlarım çok istediğim halde birçok arkadaşıma güzel tarifleri için şu malum sebebten dolayı yorum bırakamıyorum, kusuruma bakmayın, aklım sizlerde.

Bu doğaçlama bir tarif. Aklıma da çocukların hazır ürünleri ne kadar ilgi çekici bulduklarından dolayı geldi.

Hepimiz şu Eti Cini biliriz değil mi? Çocukluğumuzdan beri hep vardır. Şahsen ben de çok severdim, hala da severim.Yumuşacık kurabiyesinin üstünde mis gibi portakal kokulu jölesi ve üzerindeki çıtır çıtır çikolata parçacıkları...

İncim de çok seviyor. Taa geçenlerde markete gittiğimizde bunu kek olarak satılan halini gördüm ve hemen bir ışık çaktı.Sonuçta bunu kek olarak yapmak daha kolaydı ve neden ben bol bol yapıp yemiyelim diye düşündüm. Üstelik ev ürünü, sağlıklı olmuş olurdu. Hemen nasıl yapılmış diye bir paket aldım ve çok basit olduğunu gördüm. Hemen kendi tarifimle yaptım. Kuşum bayıldı, hemen bitirdik vallahi.

Lafı fazla uzatmayayım. Ayrıca bu tarifimi Tuz Biber Dergisi ve Çikobiye'nin cupcake ve Kurabiye tarifleri etkinliğine göndermek istiyorum. Sevgiyle kalın...



Malzemeler:



3 yumurta

1 bardak toz şeker

yarım bardak sıvıyağ

yarım bardak süt

yarım bardak su

1 vanilya, 1 kabartma tozu

3 bardak un

Ortası için:

2 bardak portakal suyu ve 1 kaşık portakal kabuğu rendesi

yarım bardak toz şeker

1 silme kaşık mısır nişastası

Eğer koyu kıvamlı portakal reçeli veya marmeladınız varsa o da olur.

Üzeri için Dr.Oetker süsleme şekeri



Yapılışı:



Önce arkadaşlar kek malzemelerini bir güzel karıştırın ve boza kıvamında bir kek hamuru hazırlayın. Uzun uzun anlatmıyorum çünkü hepimiz normal bir kek yapımını biliyoruz.

Sora bu kek harcını yağlanmış muffin kalıplarına paylaştırıyoruz. Arkadaşlar bu kalıplar hani ortasında bir çıkıntı olan kalıplardan. Bir tanesine koyarken harcın o çıkıntının üzerini kapatması gerekiyor çünkü piştiğinde ters çevirdiğinizde ortası kapalı çukur bir şekil alıcak.

Şayet böyle kek kalıplarınız yoksa normal muffin kalıplarında pişirin ve pişince muffinlrin ortaların bıçakla alarak boşaltın. Çıkan parçacıkları da herhangi bir şekilde değelendirebilirsiniz.

Kekleri böylece hazrladıktan sonra portakal suyu, şeker ve nişatayı ocakta karıştırarak jöle kıvamına gelene kadar pişirin ve biraz soğuyunca keklerin ortalarına boşaltın.

Üstlerine süslem şekeri serpin.

Afiyetler olsun, çocuklarınız için ve eğer seviyorsanız kendiniz için denemenizi tavsiye ederim.

Bir sonraki denemem de yine ailece çok sevdiğimiz bir hazır ürün tarifi olacak, onu da sizlerle paylaşacğım İnşallah...Görüşmek üzere...

Yorumlar

  1. çok güzeller

    ellerine sağlık canım benim

    özlem

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık, valla olsa şimdi hepsini yerdim.


    sevgiler;

    YanıtlaSil
  3. canım bayılırım eti cine keki de eminim harikadır.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. ooo harika bunlar ellerine sağlık özgencim.

    YanıtlaSil
  5. bu eti cinlere bayıldım ben.acil bu kalıplardan almam gerekiyor.ellerine sağlık canım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Kardeşim bugün msn açtın yazdım ama
    sanırım gelmedi.Kek süper olmuş başa
    rılar dilerim yorumlarını özledim öpüyorum.

    YanıtlaSil
  7. selam Özgenciğim
    eline fikrine sağlık süper olmuş Eti cin kekler isim olarak sevmiyorum ama lezetli olduğu resimden anlaşılıyor inan kalıplarım olsa hemen denerdim
    sevgiler Medine den

    YanıtlaSil
  8. Merhaba canim,bloguma ve sizlere kavustum cok sukur insallah tamamen hallolur sorunlar.Eti cin kekler papatyamin da dedigi gibi adi hos olmasa da göruntu super o göruntunun tadi da muhakkak superdir.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. Bende var o kalıptan ama kullanmaya üşeniyorum yıkamak çok zor geliyor. Fikir şahane kek de öyle ellerine sağlık canım etkinlik için bugün bende bir tarif yolladım canım rakibinim :P Şaka tabii.. Sevgiler Özgencim..

    YanıtlaSil
  11. süper olmus bunlar....
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  12. Çok şeker olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  13. cok güzel görünüyorlar ellerine saglik, denemek istediklerimin arasina eklendiler:)

    YanıtlaSil
  14. Çok cici olmuşlar, ellerine sağlık canım..
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder