ALBENİ ÇİKOLATA


Herkese iyi ve huzurlu bir pazar diliyorum sevgili arkadaşlarım,

Sabahın köründe gözümü açtığım gibi kayıt yapmaya başladım çünkü bloğum hala sorunla içiçe malesef. Akşamları kayıt yapacağım sırada kapanıyor ve ne yorum yazabiliyorum sizlere ne de kayıt yapabiliyorum. İçim gidiyor, o yüzden hemen oturdum bilgisayarın başına.Sizlerde de oluyormu hala?

Neyse sözü fazla uzatmadan yine kendime göre uyarladığım, ev yapımı olarak hazırladığım bir hazır ürünü tarif etmek istiyorum: Albeni Çikolata

Babacığım kardeşimle ikimize çocukken getirirdi ve hep eline bakardık getirdi mi diye. Benim bu ürünü sevmem oradan kaynaklanıyor herhalde. Şimdi yavrum da çok seviyor. Ne zaman markete gitsek tek aldığı çikolata Albeni.

Altında ince bir bisküvi taban, üstünde karamel ve dışı sütlü çikolata kaplı. Bunu yaparım diye düşündüm. Bir de şansıma çok severek izlediğim yabancı bir kanal olan Home TV'de bir bayan aşçı bunu Milyoner Kurabiyesi olarak tarifini vermez mi? Bayıldım tabiki, hemen girdim mutfağa.

Ayrıca tarifimi Tuz Biber Dergisi ve Çikobiye'nin Cupcake ve Kurabiye Etkinliğine, ayrıca Paşasoframın Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine yolluyorum.

Gerçekten hazırlarsanız göreceksiniz tadı aynen benziyor ve durdukça daha da güzelleşiyor.Tabi durursa:) Hem de bolca çıkıyor yani ekonomik oluyor buyrun paylaşalım:


Malzemeler:


Alt bisküvi tabanı için:

125 gr margarin

1 bardak şeker

1 vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu

3-4 damla limon suyu

aldığı kadar un


Ortası için: Süt reçeli ( bunu şöyle yapıyorsunuz: 1 litre süt ve 1 bardak şekeri kaynatıyorsunuz, kaynayınca içine 1 tatlı kaşığı karbonatı ekliyorsunuz ve bundan sonra kısık ateşte 5-10 dakikada bir karıştırarak kıvamı koyulaşana ve karamel rengi alana kadar pişiryorsunuz. Süt reçeliniz hazır. Bunu daha önce hazırlayıp dolapta saklarsanız sizin için kolaylık olur. Benim dolapta hazırdı zaten, daha önce yapmıştım. O da harika bir lezzet, tam bir karamel şeker oluyor, kaşık kaşık ye)


Üstü için: 200 gr sütlü çikolata

1 paket krema


Yapılışı:


Önce arkadaşlar tabanı için verilen malzemeleri yoğurun ve dikdörtgen bir tepsiye yayın ya da merdaneyle açıp çikolata bar boyutunda kesip tepsiye yerleştirin. Isıtılmış 175 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin.




Sonra pişince çıkarıp soğutun ve üzerine süt reçeli sürün. Dolaba koyup soğutun.




O soğurken 1 paket kremayı kaynama noktasına kadar ısıtın, ocağın altını kapatın ve çikolatayı ekleyin. Çikolata eriyene kadar karıştırın. Bunun da soğumasını bekleyin.

Dolaptaki kurabiyenin üzerine bunu da tamamen yayın ve çikolata sertleşince çikolata boyutunda parçalara kesin veya tek tek pişirdiyseniz bunları çikolataya bulayın. Ben iki şekilde de yaptım. Tek tek baştan kesilenler daha muntazam oluyor.

Arkadaşlar uzun anlattım ama daha iyi açıklayabilmek içindi, yoksa yapımı çok kolay. Siz de Albeni çikolatayı sevenlerdenseniz çocuğunuz ve kendiniz için kesinlikle öneririm.

Hepinize iyi pazarlar sevgilerimle...

Yorumlar

  1. canım bayılırım albeniye evde yapılanı eminim çok daha güzeldir.bu tarifi en kısa zamanda denemeliyim:)

    YanıtlaSil
  2. süper olmuş benim şekerler bayılırlar buna yapıcam muhakkak ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. yakında markalar dava açacak size diyim :)

    bütün sırlarını ezdin geçtin :)

    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  4. harika bir tarif denemeye deger

    YanıtlaSil
  5. cok güzel görünüyor ellerine saglik bende cok severim al beni cikolatasini:)
    Yorum yazip bana ulasamadigin icin cok üzüldüm neden böyle bir sorun oldu anlamiyorum. maille yolladigin icinde cok tsk.ediyorum

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş olsa da yesem şimdi. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım
    ben de geceleri uyanık olduğumda yazabiliyorum günlüğüme hadi hayırlısı

    YanıtlaSil
  8. yuppi yaşasın bende yapıcam...ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. kardeşim ellerine sağlık süper görü nüyor olsada yesem mutlu haftalar öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Özgen'cim bloglarınıza giriyorum ama yorum bırakamıyorum kabul etmiyor. Bu dengesizlik beni çatlattı artık. Ellerine sağlık hayatım tarifini gerçekten çok beğendim. Sağlık ve sevgiyle iyi haftalar..

    YanıtlaSil
  11. Süper, hemen yapılacaklar listeme ekledim. Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder