Herkese merhabalar bugün çok yoruldum.Bayağı bir temizlik işiyle uğraştım, nihayet oturabildim. Yorgunluk kahvemi içerken sizlere da geçende misafirlerime yaptığım Tavuk Sulu Böreğin tarifini vermek istiyorum. Çok lezzetli mantı tadında bir börek. Biraz nemli oluyor, çıtırdak olmaması gerek, yani biraz nemli bir börek. Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
3 adet yufka
1 tavuk göğsü, 1 adet tavuk budu
ceviz
tuz, karabiber
1 adet soğan
sıvıyağ
tavuk suyu
Yapılışı:
Önce arkadaşlar tavuk etini haşlayın ve suyunu bir kenara ayırın. Tavuk etlerini de didikleyin. bir adet soğanı incecik kıyın. Tavada sıvıyağda kavurmaya başlayın. İçine didilmiş tavuk etini ekleyin, birlikte biraz daha kavurun. Tuz, karabiber ve ceviziçini ekleyip karıştırın.
Üç adet yufkayı aralarını yağlayarak üstüste yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve fırında kızartın.
Kızarınca çıkarın ve hemen üzerine ayırdığınız soğumuş olan tavuksuyunu gezdirin.
Hazırladığınız tavuk etli iç harcı uzunlamasına ıslak yufkaların üzerine serin ve rulo yapın.
Tepsideki bu ruloyu tekrar fırına verin ve üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Böreğin tavuk suyunu iyice çektiğinden emin olun. Alt kısmını kontrol edin, ıslak ve beyaz kalmasın.
Pişirdikten sonra biraz ılınmasını bekleyin ve dilimleyerek servis yapın.İsterseniz yerken üzerine yoğurt bile dökebilirsiniz çünkü dediğim gibi mantı tadında oluyor.
Afiyetler olsun sevgiler...
böreğe bakınca nasıl lezzetli olduğu belli olyor arkadaşım.ellerine sağlık canım.öpüyorum.
YanıtlaSilMerhabalar canım böreğin çok güzel gözüküyor.Ellerine sağlık.Dediğin gibi ben bunun yoğurtlusunu yani bir değişini yapıyorum gerçekten mantı gibi oluyor,çok leziz.Sevgilerimle.
YanıtlaSilÖzgencim ellerine sağlık. Tavuk suyu kullanmak hiç aklıma gelmemişti. eline sağlık
YanıtlaSilÖzegen ilk defa İzmir'de gelinimizin marifetli anacığında yemiş ve denemiştim ardından.Enfes birşeydi eminim senin tarifte harikadır. şimdi ben size pazar gününe tuzlu yaparken ellerim titrer :(
YanıtlaSilÖzegen ilk defa İzmir'de gelinimizin marifetli anacığında yemiş ve denemiştim ardından.Enfes birşeydi eminim senin tarifte harikadır. şimdi ben size pazar gününe tuzlu yaparken ellerim titrer :(
YanıtlaSilEllerine saglik Özgencigim, bu arada eger bruksel lahanasini dener isen muhakkak yorumunu bekliyorum:)
YanıtlaSilSevgiler,
bu böreği bende yapmıştım.Yoğurtluda harika oluyor.ellerine sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok güzel olmuş
YanıtlaSilbu böreğin çok güzel olsuğunu duymuştum sanırım trakya tarafından bir tarif öyle değil mi? elinize sağlık.
YanıtlaSilBu böreği uzun zaman önce sık sık yapardım tarifi okuyunca aklıma geldi özellikle ramazan ayında sahura yaptığım bir börekti kendileri tok tuttuğu için tercihimizdi lezzetli bir börek ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler
YanıtlaSilBu böreği uzun zaman önce sık sık yapardım tarifi okuyunca aklıma geldi özellikle ramazan ayında sahura yaptığım bir börekti kendileri tok tuttuğu için tercihimizdi lezzetli bir börek ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler
YanıtlaSilTavuğu çok severim. Böreklerde de kullanırım ama tavuk suyu ile beraber hiç denememiştim. Ama çok lezzetli olduğundan eminim.
YanıtlaSilEllerine sağlık Özgen'ciğim.
Merhabalar; öncelikle bloguma bıraktığın zarif yorumlara gönülden teşekkürlerrr..Börek çok leziz görünüyor ellerine sağlık..sevgilerrrr...öptüm....
YanıtlaSilEllerine sağlık. Bu tarifin çok lezzetli olduğunu biliyorum.
YanıtlaSilSevgiler
Merhaba canım bende denemiştim. harika olmuş eline sağlık sevgiler..
YanıtlaSilhttp://www.mutfakta1inci.blogspot.com/
YanıtlaSilEllerine sağlık Özgencim harika görünüyor böreğin.Hem yemeklerde hemde günlerde yapılabilecek hoş bir tarif olmuş.Teşekkür ediyorum paylaşımın için.
YanıtlaSilÖZLEM
PEKMEZLİ TAHİNLİ ÇITIR RULOLARIN TARİFİNİ İSTİYORUM MÜMKÜNSE.ELLERİNİZE SAĞLIK BÖREK DE YE BENİ DİYOR.
YanıtlaSilDERYA
canım özgen'ciğim.
YanıtlaSilellerin dert görmesin canımm:))
pek güzel görünmekle beraber içimi kemirtiyor bu börekler:)
Tavuklu börekleri çok sever ve yaparım.Sizin ki de oldukça lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsüper gözüküyor...nihal
YanıtlaSil