VENEDİK POĞAÇASI


Malzemeler:
4.5 bardak un
1 paket kurumaya
1 bardak süt
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt kaymağı yoksa 2 kaşık tereyağ (ben kaynattığım ev sütünün kaymaklarını ayırıp saklıyorum. Hamurişlerimde kullanıyorum. Çok daha lezzetli oluyor.)
1 kaşık şeker, 1 tatlı kaşığı tuz
1 havuç
maydonoz, dereotu
1 kase lor veya beyaz peynir
üzeri için 1yumurta sarısı, çörekotu

Yapılışı:

Önce un, maya. şeker ve tuzu bir yoğurma kabında harmanlayın. Üzerine ılık sütü, sıvıyağı, kaymağı ekleyin ve yoğurmaya başlayın. 1 havucu rendeleyin ve maydonozu kıyın. Bunları da hamura ilave edin, birlikte yoğurun. Dinlenmeye bırakın.

Bu arada peynir, maydanoz ve dereotunu bir kapta karıştırın.Hamur kabarınca tekrar yoğurun ve mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Elle açtırın, ortalarına peynirli harçtan koyun. Yuvarlak şekilde kapatıp tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.

Isıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirin. Hamuru sebzeli, içi peynirli lezzetli poğaçalar hazır. Afiyet olsun...












Yorumlar

  1. Çok güzel bir poğaçaydı tam çaya yakışan türlerden!!

    eline sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder