Karpuz Kabuğu Reçeli


Uzun bir bayram tatilinden sonra herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Tatilimizi yaptık, memleketten döndük, şimdi de okul telaşımız başladı. Oğluşum birinci sınıfa başlıyor hayırlısıyla, heyecanlıyız yani ama biz de korku yok bakalım göreceğiz. Pazartesi başlıyoruz, alışma günleri, İnşallah iyi geçecek diye umuyorum.
Bu arada bende de bir yandan kış hazırlıkları, yapabildiğim kadar yapmaya çalışıyorum. Bu aralar değişik reçeller yapmaya taktım, azar azar deneme amaçlı yapıyorum.
Karpuz kabuğu da sık yaptığımız reçellerden biri değil ve denemek istedim. Bir iki kere hazırını yemiştim ve hoşuma gitmişti. Kıtır kıtır, şekerleme gibiydi, bunu pastalarda süsleme olarak da kullanabilirim diye düşündüm hani şu kiraz şekerlemeleri var ya onlar gibi.
Neyse karpuz mevsimi bitmeden denemenizi tavsiye ederim tabi değişik reçelleri tatmak isteyenler için, buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
Kalın kabuklu büyük bir yarım karpuzun kabukları
4 bardak şeker
5 bardak su
2 adet çubuk tarçın
5-6 adet karanfil
2 tatlı kaşığı karbonat
kesme şeker kadar kırmızı lohusa şekeri (renk vermesi için)
yarım limon suyu
Yapılışı:
Önce arkadaşlar kabukların yeşil kısımlarını iyice kazıyın, iç kısımda pembe yer kalmışsa onları da sıyırın.

 Sonra kabukları küp küp doğrayın, üzerini geçecek kadar su koyun ve karbonatı ekleyin, 1 gece bu şekilde buzdolabında bekletin.
Sonraki gün iyice yıkayın ve süzün, düdüklü tencereye alın ve 15 dakika kaynatın sonra tekrar süzün.
Bu sefer ayrı bir tencereye alın üzerine şeker ve suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın, içine karanfilleri, tarçını ve lohusa şekerini de ilave edin.
Arada üstünde biriken köpükleri alın. kıvam alana kadar kısık ateşte kaynatın. Pişmesine birkaç dakika kala limon suyu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
Sıcakken temiz steril kavanozlara doldurun ve kapağını sıkıca kapatın, hemen kullanmayacak olanlarını ters çevirin ve üstünü bezle örtün. İyice soğuyana kadar çevirmeyin.
Bu kadar arkadaşlari, hepinize tavsiye edebileceğim, konuklarınıza da değişik çeşitte çıkaracağınız,lezzetli bir reçel...
Sevgiler, sağlıcakla kalın, bakalım tempomuz artık yoğun, bloğuma İnşallah vaktimi ayırabilirim yeterince, görüşmek üzere...
 


Yorumlar

  1. Değişikmiş. Denediğim bir tat değil ama karpuz zamanı bitmeden denenebilir.Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Farklı ve güzel olmuş.Eline sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder