KÖFTELİ FIRINDA BRÜKSEL LAHANASI


Sevgili arkadaşlarım merhaba,
Bugün artık evimize döndük. Özlemişim evimi, gezmek de güzel ama insanın evi gibisi yok. Anca toparlandık, yerleştik tabiki özene bezene birşeyler hazırlayamadım.
O yüzden sizlere İzmir'e gitmeden önce yaptığım ve yayınlamaya fırsat bulamadığım bu yemeği tarif etmek istiyorum. İncimin brüksel lahanasını çok seve seve yemiyeceğini bildiğimden yuvarlak köfteler yaptım ve köftelerin yanındaki lahanaları da kızıma yeşil köfteler diye tanıttım. Aynı boyda oldukları için yuttu tabii.Nasıl fikir ama:)
Baştan" anne tatları biraz değişikmiş" dedi ama yine de köftelerle birlikte birkaç tane yedi.
Aslında bana sorarsanız lezzetini harika derim ve kesinlikle denemenizi öneririm. Çocuklar böyle işte bazen ne yaparsanız yapın onlar tutmuyor. Neyse gelelim yemeğimizin tarifine:

Malzemeler:
yarım kilo brüksel lahanası
1 büyük soğan
2 kaşık salça
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber, tuz
2 kaşık sıvıyağ
2 bardak su
Köftesi için:
300 gr kıyma
1 küçük soğan
galeta unu
tuz, karabiber,kimyon
1 yumurta, maydanoz

Yapılışı:

Önce arkadaşlar lahanaları bir güzel yıkayın ve büyük olanları ikiye bölün.
Sonra soğanı yemeklik doğrayın ve sıvıyağda kavurmaya başlayın. Salça ve tozkırmızıbiberi ekleyin, karıştırın. Lahanaları da ilave edin, hep birlikte biraz kavurun.
En son bir miktar su ekleyip pişmeye bırakın. İyice pişip pişmediğini kontrol edin.
Köfteleri verilen malzemelerle yoğurun ve yuvarlak, boyu lahanalar kadar olan köfteler yapın.
Bunları az sıvıyağda kızartın ve pişirdiğiniz brüksel lahanalarıyla karıştırın.
Bütün malzemeyi bir fırın kabına aktarın ve fırına verin. Fırında da bir 15- 20 dakika kadar daha pişirin. Ben lahanaları pişirirken çok sevdiğimden birkaç tane de kuru kırmızı biber eklemiştim. Dilerseniz siz de ekleyebilirsiniz.
Afiyetler olsun sağlıcakla kalın...


Yorumlar

  1. köfte deyince akan sular durur benim için.ellerine sağlık arkadaşım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. ben bu lahanayi severim her sebze gibi etli acili yemegi de güzel olur.bazilarinin pek hosuna gitmiyor,özellikle cocuklarin,onlara da sevdirmeye yedirmeye ugrasiyoruz,mesela senin tarifinle baslayabiliyriz,ellerinze saglik,afiyet olsun sevgiyle kalin,...

    YanıtlaSil
  3. harika bir fikir :) iyi yapmissin canim.. fistiga afiyet seker olsun :)

    ellerine saglik nefiss görünüyor..

    sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  4. BİZ DE SENİ ÖZLEDİK:
    ELLERİNE SAĞLIK BEN GEÇEN GÜN DENEDİM BRÜKSEL LAHANASINI AMA HİÇ SEVEMEDİM.
    SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  5. Brüksel lahanasını tavuk ile kullanıyorum köfte ile pişirmek hiç aklıma gelmemişti..Eminim köfteliside güzeldir.
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Brüksel lahanasını çok severim. bu şekilde yapmak hiç aklıma gelmemeşti. eline sağlık canım. afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Özgen,
    Evet haklısın biz bahara daha yakınız kuzey bölgelere göre. Bugünlerde hava öyle güzel ki insanın içini açıyor...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba canım şu brüksel lahanasına alışamadım bir türlü daha önce zeytinyağlı denedim belki bir de böyle denemeliyim. Ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Canım benim resim çok fiyakalı:))ne
    yaptımki yardımcı olabildimse ne mutlu bana.Yemeğin süper ellerine
    sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Hoşgeldin Özgencim.Özlettin kendini.Ellerine sağlık yemeğin leziz görünüyor.
    kocaman öpüyorum

    Özlem

    YanıtlaSil
  11. Brüksel lahasınıda severim köfteyide ayrıca severim. ELLERİNE SAĞLIK.

    Selamlar;

    YanıtlaSil
  12. Hoşgeldin Özgenciğimm:))
    insanın evi gibisi yok değil mi canım yaa:))
    canım ellerine emeklerine sağlık:))
    brüksel lahanaları nefis görünüyolar:)

    YanıtlaSil
  13. Brüksel lahanasını genelde kimse sevmez. Ama ben o yemeği kuru biberlerin hatırına yerim, hele de acıysa. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder